Accident cu un mort și 11 răniți provocat de un șofer din Neamț

O persoană decedată și 11 răniți este bilanțul accidentului provocat de un șofer din Neamț, care a avut loc ieri pe autostrada A1 Deva-Sibiu, în zona localității Pianu, din județul Alba, după ce un microbuz care transporta 15 oameni, dar avea atașată și o platformă pe care se afla un autoturism, s-a răsturnat pe carosabil, pe banda de urgență.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Alba, șoferul microbuzului este un bărbat de 51 de ani, din județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma accidentului, autoritățile au activat Planul roșu de intervenție, la fața locului intervenind șase ambulanțe SMURD și una de la Serviciul Județean de Ambulanță, un echipaj de descarcerare și o autospecială de stingere.

Totodată, pentru salvarea victimelor au intervenit un elicopter SMURD și un echipaj de la punctul medical avansat din cadrul ISU Hunedoara.

În urma accidentului 13 persoane au fost transportate la spital atat în județul HD cât și în județul Alba, iar o victimă la UPU Tg. Mureș de către elicopterul SMURD.

Persoanele care se întorceau acasă din străinătate provin din Botoșani, Bacău, Suceava, Neamț. Din nefericire, o persoană din Iași a decedat.

PUBLICITATE