Academia Română a lansat un fake news anti-5G

Conducerea Academiei Române a emis, joi, un comunicat surprinzător, în care susține că implementarea tehnologiei 5G în România „fără o evaluare concretă a riscurilor și vulnerabilităților, poate avea grave consecințe asupra sănătății populației”, susținând astfel teoriile conspirației vehiculate pe rețelele sociale pe această temă.

Mai mult, Academia Română susține, în mod fals, că OMS ar fi clasificat tehnologia drept posibil carcinogenă, deși OMS a subliniat că nu există dovezi științifice privind un pericol asupra sănătății.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Comunicatul de presă publicat joi de Academia Română a fost șters ieri de pe site. 

Comunicatul nu mai există nici în fluxul de comunicate și nici pe link-ul existent.

Contactat de reporterii pressone.ro Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei, a spus despre sursele științifice privind tehnologia 5G: „Băgați pe Google și scrieți în englezește: «health effects of 5G»

Victor Voicu, președinte al secției de Științe Medicale și medic farmacolog, a declarat că „nu pot fi divulgate la telefon informații cu privire la autorii studiilor sau numele lor.

Ce vorbiți dom’le, credeți că sunt bibliotecă? Vă dau, dar nu acum, nu mă luați așa la telefon, că eu nu sunt la dispoziția dumneavoastră. Am acolo un dosar la Academie, că eu nu mai sunt la Academie, veniți luni la mine și vi le pun la dispoziție. (..) „Băgați pe Google și scrieți în englezește: «health effects of 5G». Scrieți asta și citiți singură, ca să vedeți că comunitatea de care spuneți dumneavoastră sunt beneficiarii resurselor pe care le aduc. Financiare, beneficii, și așa mai departe. Dar asupra sănătății umane are efecte semnificative și chiar periculoase în perspectivă. Nu prea se știe exact, pentru că nu există o experiență de lungă durată.„,a spus vicepreședintele Academiei către reporterul PressOne.

PUBLICITATE