A.N.I. lovește în Neamț. Emilia Arcan și Vasile Iliuță – INCOMPATIBILI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese în cazul a 30 foști sau actuali aleși locali (11 primari, nouă viceprimari, un fost viceprimar, șapte consilieri locali și doi foști consilieri locali).

Printre cei vizați de ANI, se află pe listă și vicepreședintele Consiliului Județean Neamț – Emilia Arcan, dar și primarul comunei Borlești – Vasile Iliuță

ARCAN EMILIA – Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 – 19 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

ILIUȚĂ VASILE – Primar al Comunei Borlești, Jud. Neamț

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 septembrie 2012 – 10 ianuarie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar și calitatea de reprezentant al Primăriei Comunei Borlești în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale„Ioan Grigore Teodorescu” Ruseni, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.


„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. 

se mai arată în comunicatul ANI

 

sursa foto: Facebook și ziarulceahlaul

PUBLICITATE