A murit pentru că nu purta centura de siguranță

În seara zilei de 24.10.2015, în jurul orei 19.00, polițiștii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că pe DC 21, în afara localităţii Timişeşti a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a conducătorului auto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 37 de ani, din Timișești conducea un autoturism pe DC 21, având direcţia de mers Timişeşti –Zvorăneşti, datorită neatenţiei în conducere a pierdut controlul asupra volanului răsturnându-se în afara părţii carosabile din partea stângă, a direcţiei de deplasare.

Datorită faptului că acesta nu purta centura de siguranță, conducătorul auto a fost prins sub autoturism, ulterior, datorită leziunilor suferite, decedând. Urmează a se stabili dacă acesta se afla sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Folosirea centurii de siguranță vă poate salva viața!

Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive – folosiţi-le, deci, chiar şi pe distanţe scurte, în trafic local!
Folosirea centurii de siguranţă, în caz de accident, crește șansele de supravieţuire de la 40% la 60%. Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.)
Dispozitivele de tip „airbag” sunt, de fapt, sisteme suplimentare de retenţie care au eficacitate numai dacă centurile de siguranţă sunt cuplate!

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE