A înșelat prin metoda „Premiul” un bărbat din Neamț, dar a fost prins în flagrant.

În urma colaborării dintre polițiștii nemțeni şi cei din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 20 Bucureşti, un bărbat a fost surprins în flagrant în timp ce ridica o sumă de bani provenită din săvârșirea infracțiunii de înșelăciune metoda “Premiul”
În ziua de 07.09.2015, un bărbat de 76 de ani, din Botești a sesizat Poliţia Municipiului Roman, despre faptul că în ziua de 04.09.2015 a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, prin telefon, având ca mod de operare metoda “Premiul”.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în ziua de 04.09.2015, în intervalul orar 09.00 – 17.00, reclamantul a fost sunat pe telefonul fix al locuinţei, de o persoană cu identitate necunoscută, care s-a prezentat ca fiind directorul societății de telefonie, aducându-i la cunoştinţă faptul că este câştigătorul unui premiu în valoare de 13000 lei. Pentru a intra în posesia respectivului premiu, persoana vătămată a depus prin mandat on line suma totală de 2400 lei, pe numele unei persoane din Bucureşti.
Totodată în dimineaţa zilei de 07.09.2015, în jurul orei 07.00, persoana vătămată a fost sunată telefonic din nou de aceeași persoană, care i-a mai solicitat să depună încă 1000 lei prin mandat on line, pentru a intra în posesia premiului.
În urma colaborării dintre polițiștii judiciari din cadrul Poliţiei Municipiului Roman şi ai Secţiei de Poliţie nr. 20 Bucureşti, un bărbat de 32 de ani, din București, a fost depistat în flagrant în timp ce ridica banii trimiși de reclamant de la un oficiu poștal din București. Acesta a fost reținut, asupra sa fiind găsite terminalul mobil, precum şi cartela SIM folosite la săvârșirea infracțiunii de înşelăciune.
Polițiștii din cadrul Secţiei nr.20 Poliţie Bucureşti, au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 ore, acesta fiind bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune cu acelaşi mod de operare, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Sectorului nr.3 cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate și de polițiștii nemțeni pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului şi a eventualilor complici, precum şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului creat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru a nu deveni victima infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “Premiul” vă recomandăm să fiţi prudenţi atunci când vi se aduce la cunoştinţă că aţi câştigat un premiu la un concurs la care nu aţi participat. Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie, cablu TV etc.) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil. Este cât se poate de clar că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs, în nici un caz nu puteţi fi desemnat câştigător.
Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii, plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor.

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE