A început pelerinajul „Pe urmele sfinţilor nemţeni” 2021

A început pelerinajul „Pe urmele sfinţilor nemţeni” 2021, care are loc în perioada 31 iulie – 7 august.

170 de tineri au pornit din județele Iași, Botoșani și Neamț spre Muntele Ceahlău pentru a se ruga de sărbătoarea Schimbării la față.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pelerinajul pedestru organizat de Departamentul Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor se află la a VII-a ediție, având punctele de plecare din trei județe: Botoșani, Iași și Târgu Neamț.

Anul acesta participă aproximativ 170 de pelerini care au ca destinație Vârful Toaca de pe Muntele Ceahlău.

Sub genericul „Pelerinajul sfinţilor nemţeni”, tinerii vor parcurge zilnic, mergând pe jos, aproximativ 30 de km.

Participanţii la pelerinaj, studenţi şi elevi, vor lua parte şi la slujbele dedicate sfinţilor nemţeni, Sfântul Ioan Iacob de la Mănăstirea Neamţ, 5 august şi Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla, 7 august, ocrotitori ai unor aşezăminte de cult din din zona Tărgu Neamţ.

Dacă la schitul de pe munte sunt aşteptaţi în ziua Schimbării la Faţă foarte mulţi pelerini, care urcă pe traseul Stănile – cabana Dochia împreună cu IPS Teofan şi alte înalţi prelaţi, pe munte, pe data de 6 august mai vin circa 2.000 de turişti, atraşi de un fenomen straniu, care are loc doar la această dată. Este vorba despre piramida holografică, care se formează din proiecţia unor umbre ale masivului.

La ultima ediţie, peste 100 de tineri au mers „Pe urmele sfinților nemțeni”.

„Acest pelerinaj pedestru ne aminteşte de pelerinajele pe care bunicii noştri le făceau pe jos când în preajma marilor sărbători nemţene porneau de la casele lor şi timp de câteva zile parcurgeau un număr de kilometri pentru a se bucura de sărbătorile nemţene”, declara anul trecut Părintele Puiu Ioan, coordonatorul Departamentului Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor.

PUBLICITATE