A început construcția unei noi fabrici în Neamț

Florea Grup, companie cu capital integral românesc, a demarat construcția celei de a patra unități de producție a prefabricatelor de beton, Petra Pavaje. Lucrările au debutat în această toamnă, iar locația este Roman, jud. Neamț.

Împreună cu primele trei fabrici inaugurate la Alba Iulia, Ploiești și Arad în 2017, 2020 și, respectiv, 2021, Petra Pavaje reprezintă o investiție de peste 40 mil. Euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se poate așadar afirma cu tărie că Florea Grup are una dintre cele mai ambițioase expansiuni ale unei companii autohtone din domeniul producției materialelor de construcții.  

Funcționând la capacitate maximă, fabrica de la Roman va putea produce 6000 mp/ zi și va asigura 80 de locuri de muncă.

Aceasta va fi cea mai modernă și eficientă unitate de producție a prefabricatelor de beton din estul țării. Fluxul de producție este complet automatizat, printr-un proces ce integrează o serie de roboți industriali.

Acestă unitate de producție este una de ultimă generație și a fost dezvoltat în colaborare cu producători de top din Europa. 

Excelența în afaceri este o valoare pe care am adoptat-o în fiecare sector, în cei peste 25 de ani de când Florea Grup își desfășoară activitatea. Încă de la deschiderea primei unități de producție a prefabricatelor de beton, ne-am angajat să oferim pe piața materialelor de construcții un model performant de business, cu o eficiență ridicată a fluxului de producție. Am investit în tehnologie de top care asigură calitate optimă a produselor. Fabrica de la Roman nu face excepție. Iar orientarea spre performanță se face încă din etapa premergătoare producției, adică cea de construcție. Suntem atenți la fiecare detaliu și avem alături o echipă de profesioniști care se implică total în bunul mers al lucrărilor.” declară Marcel Florea, director general Florea Grup. 

Platforma industrială Florea Grup Roman va avea o suprafață totală de 80.000 mp.

Portofoliul de produse cuprinde dale și pavaje premium, pavaje standard, borduri, rigole, elemente de canalizare și alte elemente din beton vibropresat, însumând peste 600 de produse. Serviciile logistice completează oferta Petra Pavaje. Cu ajutorul flotei de autoutilitare proprii, produsele pot fi livrate în orice colț al țării, în condiții optime. Investiția totală a fabricii depășește 10 milioane Euro. 

Un alt punct pe care compania s-a concentrat este reducerea impactului asupra mediului. Platforma industrială va fi alimentată de un parc fotovoltaic propriu cu o capacitate anuală de 469 MW/h. Punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 148 tone/an. Mai mult, fabrica va cuprinde și o stație de încărcare a vehiculelor electrice, împreună cu o grădină expozițională amenajată armonios, cu mult spațiu verde. Flota auto a companiei are în componență și mașini integral electrice, iar utilajele fabricii funcționează cu o eficiență energetică ridicată. Toate aceste măsuri se înscriu în motto-ul companiei, „În armonie cu natura”, aniversarea Petra Pavaje fiind de altfel 5 iunie, zi ce coincide cu Ziua Mediului. 

Inaugurarea fabricii este programată pentru prima jumătate a anului 2022.

Recrutările au început, cei interesați putând să depună CV-urile pe adresa resurseum[email protected].

Toate pozițiile disponibile pentru acest punct de lucru sunt detaliate în secțiunea „Cariera” a site-ului: https://petrapavaje.ro/cariera/

Petra Pavaje este un brand al companiei Florea Grup, care în acest an împlinește un sfert de secol de activitate. Florea Grup a fost înființată în Alba Iulia, de către frații Marcel și David Florea, având capital integral românesc. Alături de investițiile în producția de prefabricate, Florea Grup activează în domeniul construcțiilor, a betoanelor, a mixturilor asfaltice și al comerțului cu carburanți. Industria hotelieră este un alt capitol de interes, compania deținând Hotel Transilvania și Hotel Astoria din Alba Iulia. Cu o istorie de 25 de ani,  Florea Grup este una dintre cele mai mari companii din Transilvania. Grupul de firme deținut de cei doi antreprenori din Alba Iulia a atins în anul 2020 o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei și peste 600 de angajați.

PUBLICITATE