A început campania Piatra Curată

Vineri, 29 martie, a început campania Piatra Curată de anul acesta cu o acțiune de plantare pe Muntele Cârlomanu.

Devenită deja o tradiție pentru orașul nostru, Piatra Curată și-a propus și la a XI-a ediție continuarea acțiunilor de protejare a naturii și de îngrijire a spațiului înconjurător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ieri, pe Muntele Cârlomanu, în spatele Colegiului Tehnic de Transporturi, zeci de voluntari  au plantat pini, cireși sălbatici și paltini, într-o inițiativă ce are ca scop consolidarea solului și îmbunătățirea calității aerului din zonă.

Au participat elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2, juniori și profesori de la Secția Lupte a CS Ceahlăul Piatra-Neamț și membri ai Uniunii Județene a Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Neamț.

Până la sfârșitul lunii aprilie, Primăria Piatra-Neamț va organiza mai multe activități în cadrul campaniei, inclusiv cea mai amplă inițiativă de până acum pentru amenajarea spațiilor verzi din oraș.

„Suntem în Luna Pădurii, care a fost marcată astăzi cu o acțiune de plantare în Piatra-Neamț, pe dealul Cârlomanu. M-am bucurat că voluntari de toate vârstele și-au oferit din timpul lor naturii, bunăstării orașului lor și m-am bucurat pentru copiii care astăzi au învățat o lecție despre grijă și responsabilitate. Le mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi pentru energia și implicarea lor!

Piatra Curată este despre lucrurile frumoase pe care le poate face o comunitate unită. Azi am dat startul ediției a XI-a și o vom continua cu cea mai mare acțiune de înfrumusețare a zonelor verzi din oraș!” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Tot ieri a început și activitatea de plantare a arbuștilor ornamentali în mai multe zone din oraș – Parcul Central, Curtea Domnească și Parcul Aurora –, parte a obiectivului asumat de Primăria Piatra-Neamț de la începutul anului.

Peste 14 milioane de lei sunt alocați pentru întreținerea grădinilor publice, parcurilor, spațiilor verzi, bazelor sportive și zonelor de agrement.

PUBLICITATE