A fost cea mai călduroasă zi din acest an. S-au înregistrat 38 de grade la Neamț

România a fost acoperită de o „cupolă de foc” astăzi, 28 august, când temperaturile au fost extrem de ridicate în majoritatea regiunilor.

În județul Neamț s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din acest an, termometrele ajungând până la 38 de grade (temperatura maximă).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ceea ce privește temperaturile resimțite, astăzi, 28 august, la ora 15:00, s-au înregistrat 41 de grade în zona de est a județului (zona municipiului Roman) și 40 de grade în zona orașelor Piatra-Neamț și Târgu-Neamț.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cele mai ridicate valori în județul nostru au fost de:

  • Piatra-Neamț: 36,4 grade Celsius
  • Roman: 38 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: 36,4 grade Celsius
  • Toaca (Ceahlău): 23,6 grade Celsius

Temperatura maximă (intervalul 6:00 – 18:00)

Temperatura resimțită (ora 15:00)

„Temperatura resimțită este o măsură subiectivă a modului în care este percepută temperatura aerului. Formula matematică a fost dezvoltată în cadrul ANM în baza studiilor și în acord cu metodologiile complexe existente în domeniul biometerologiei și corelează următorii parametri meteorologici înregistrați oral la stațiile meteorologice: temperatura aerului la 2 m, gradul de acoperire cu nori al cerului, fenomenele meteorologice, umezeala relativă a aerului la 2 m, viteza vântului la 10 m – medie și la rafală și radiația UV efectivă” – potrivit ANM

PUBLICITATE