A ameninţat că detonează o bombă dacă nu este evacuat de pe Ceahlău

Caz şocant pentru salvamontiştii din Neamţ. Un turist a ameninţat că va detona o bombă ataşată de corp dacă nu este evacuat de pe munte.

Astăzi, în jurul orei 11:00, salvatorii montani au fost anunţaţi de către un bărbat că se aruncă în aer, folosind o încărcătură explozivă, dacă nu este scos de pe munte. Pentru acest lucru solicita să fie trimis un elicopter.

Potrivit Adevărul.ro, turistul a precizat că este în zona heliportului amenajat pentru cazuri medicale grave în apropierea cabanei Dochia. Acesta a revenit cu câteva telefoane, susţinând şi faptul că fusese muşcat de o viperă.

Bărbatul a sunat şi la 112. Salvamontiştii i-au recomandat celui care-i apelase să nu părăsească zona, o echipă plecând spre locul indicat. Numai că, la ajungerea echipei, turistul nu mai era acolo.

„Echipa constituită a ajuns la heliport, dar bărbatul plecase şi nu aveam niciun indiciu pe care trasee s-ar putea afla. Am decis să îl căutăm. Noi nu avem cum să reţinem o persoană sau să o coborâm de pe munte, dacă nu este rănită sau acuză probleme medicale„, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, scrie Adevarul.

În jurul orei 14:00, turistul a fost depistat de salvamontiști în zona Gardul Stănilelor, pe un traseu care coboară din Ceahlău spre localitatea Bicazul Ardelean. Nu avea nicio bombă asupra sa şi a fost cooperant când i s-a spus că va fi însoţit, pe o altă potecă, până în staţiunea Durău.

Bărbatul venise pe Ceahlău la finalul săptămânii trecute şi se pare că are unele afecţiuni psihice.

PUBLICITATE