Național: Decizie definitivă! Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare

Judecătorii instanţei supreme au pronunţat marţi (5 iunie), decizia definitivă în dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea, aflată în Costa Rica, a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pronunţarea, stabilită iniţial pentru 23 mai, a fost amânată pentru astăzi. Fostul ministru fusese condamnat în primă instanță, în martie 2017, tot la șase ani de închisoare.

În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, a primit cinci ani de închisoaret. Decizia este definitivă.

Magistraţii au menţinut sentinţele pronunţate de instanţa de fond şi în cazul celorlalţi inculpaţi. Singurul achitat în dosar a fost Ion Ariton, fost ministru al Economiei, fiind găsit nevinovat de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei

Elena Udrea a anunţat în 17 februarie că se află în Costa Rica, iar în aprilie ea anunţa că are statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. – notează digi24.ro

PUBLICITATE