Săbăoani: Hramul bisericii „Sfântul Mihail Arhanghelul” şi binecuvântarea noului mozaic

Vineri, 29 septembrie 2017, în sărbătoarea sfinţilor arhangheli Mihail, Gabriel şi Rafael, a avut loc la Săbăoani, în Parohia „Sfântul Mihail Arhanghelul”, celebrarea solemnă a Liturghiei hramului şi binecuvântarea noului mozaic cu imaginea sfântului arhanghel Mihail care străjuieşte în altarul principal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Celebrarea a început de la ora 10.30 şi a fost prezidată de Excelenţa sa Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi alături de aproximativ 60 de preoţi oaspeţi care au binevoit să participe cu entuziasm la sărbătoarea întregului sat Săbăoani.

Cuvântul de zidire a fost susţinut de părintele Cristinel Fodor, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi şi fost paroh în această comunitate. În predica sa, părintele a subliniat foarte frumos importanţa luptei în favoarea binelui pe care fiecare dintre noi trebuie să o purtăm, după exemplul marelui arhanghel, şi totodată cât de importantă este rugăciunea în această luptă: „Prin puterile noastre – afirma părintele în predica sa – nu vom putea învinge pe nimeni şi nimic. Ţine minte: fără rugăciune nu poţi învinge! Dar, dacă te rogi, nu poţi pierde! Bineînţeles, dacă este o rugăciune adevărată şi nu doar rostire de cuvinte. Dacă nu te rogi, nu poţi învinge! (…) Domnul ne-a dat exemplu de rugăciune care anticipă. A anticipat momentele care vor urma în Grădina Măslinilor şi a putut învinge. Să anticipăm şi noi luptele care le avem de dus ca să fim şi noi învingători„.

După ritul împărtăşaniei a avut loc rugăciunea de binecuvântare a noului mozaic care străjuieşte în altarul principal al bisericii. „De câtva timp avem această nouă imagine cu arhanghelul Mihail, ocrotitorul comunităţii noastre. Străjuieşte în această biserică a străjuit sub alte forme de reprezentare, dar totdeauna ştim că din cer, arhanghelul Mihail ne priveşte şi ne ocroteşte. Astăzi binecuvântăm şi inaugurăm această nouă imagine” – a subliniat Preasfinţitul înainte de rugăciunea de binecuvântare.

La sfârşitul sfintei Liturghii părintele paroh Irinel-Iosif Iosub a ţinut să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători, dar şi celor care au participat, aducând o deosebită mulţumire Preasfinţitului Aurel Percă, originar din acest sat, pentru că a binevoit să se alăture bucuriei întregii comunităţi.

Celebrarea s-a încheiat cu gândul de mulţumire şi de apreciere al Preasfinţitului Aurel pentru această sărbătoare, împărţindu-ne tuturor binecuvântarea solemnă din sărbătoarea sfinţilor Mihail, Gabriel şi Rafael, Arhangheli. (Pr. Raimond-Tiberiu Iancu)

Mai multe fotografii – AICI

sursa: ercis.ro
PUBLICITATE