Accident în comuna Bîrgăoani, județul Neamț: 4 victime transportate la spital

Un accident de circulație a avut loc sâmbătă (6 mai), în jurul orei 12:45, în satul Baratca, comuna Bîrgâoani. Conform primelor informații, un autoturism s-a izbit într-un cap de pod după impactul cu o altă mașină. Victimele nu au avut nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 42 de ani din Roman, în timp ce conducea vehicolul pe DN 15 D (pe direcția Piatra-Neamț – Roman), în intersecția cu DJ 155 I s-a angajat în depășirea autoturismului din față cu care a intrat în coliziune. Autoturismul intenționa să efectueze manevra de viraj stânga.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătoarei autoturismului (o tânără de 22 de ani din Bîrgăoani), doi pasageri din autoturismul acesteia și unul din autoutilitară.

Din primele cercetări, în momentul în care s-a angajat în depășirea autoturismului, șoferul autoutilitarei ar fi încălcat și marcajul logitudinaj continuu cât și marcajul pietonal.

Bărbatul a fost testat pentru consumul de băuturi alcoolice, rezultatul fiind pozitiv. Polițiștii vor face cercetări pentru vătămare corporală din culpă și conducerea sub influența alcoolului

Comunicat Poliția Neamț:
În ziua de 06.05.2017, polițiștii rutieri au intervenit în cazul accidentului de circulați produs în localitatea Baratca, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a patru persoane.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Roman conducea o autoutilitară pe DN 15D, având direcţia de mers Piatra Neamţ-Roman, în intersecţia cu DJ 155I s-ar fi angajat în depășirea autoturismului din fața sa, încălcând marcajul longitudinal continuu simplu şi marcajul pietonal, intrând în coliziune cu acest autoturism, care a fost proiectat în afara părții carosabile. În urma impactului, a rezultat rănirea conducătoarei autoturismului, o tânără de 22 de ani, din Bârgăuani, a două pasagere din acest autoturism, cât și a unui pasager din autoutilitară. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au reținut permisul de conducere bărbatului de 42 de ani și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

Conform ISU Neamț:
Sâmbătă, 06.05.2017, la ora 12:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier în satul Baratca, comuna Bârgăoani. La locul indicat de apelant s-au deplasat şapte pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie(FRAP), o ambulanţă SMURD de prim ajutor şi echipajul, format din medic, asistent medical şi doi paramedici, care încadrează ambulanţa SMURD de terapie intensivă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Ajunşi la locul evenimentului au constatat că cele cinci victime, respectiv doi bărbaţi şi trei femei, erau ieşite din autovehicule fiind asistate medical. Un bărbat a refuzat transportul la spital iar celălalt bărbat şi cele trei femei, care prezentau policontuzii, au fost transportate la UPU Piatra Neamţ. Echipajul de pe autospeciala de capacitate medie (FRAP) a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier.

PUBLICITATE