Doi bărbați din Războieni și un grup de tineri din Roman, cercetați pentru furt din locuințe

În ziua de 02.02.2017, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, în baza mandatelor emise de instanță, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele a doi bărbați de 33 și 38 de ani, ambii din comuna Războieni. Cercetările sunt desfășurate de către polițiști în șapte dosare privind săvârșirea infracțiunii de furt din locuințe, în perioada februarie 2016-ianuarie 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu ocazia perchizițiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri (televizoare, unelte agricole, scule electrice, articole de îmbrăcăminte, articole de uz casnic, etc.) a căror provenienţă nu a putut să fi justificată de către cei doi bărbați. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe Lângă Judecătoria Piatra Neamţ, în vederea luării unor măsuri preventive.

În noaptea de 02/03.02.2017, o patrulă de ordine și siguranță publică din cadrul Poliţiei mun. Roman a identificat pe Str. Gloriei un grup de tineri, cu vârste cuprinse între 14-15 ani, toţi din Roman. Asupra acestora au fost găsite mai multe bunuri, respectiv chei mecanice, un set de chei tubulare, șurubelniţe, o pompă manuală auto şi un dispozitiv improvizat de spart gheaţa.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat și au fost sesizate autoritățile responsabile de protecția minorilor.

D.M.B.
PUBLICITATE