O veste tristă! Unul din cei mai implicați tineri în viața comunității locale, a încetat din viață!

Am primit o veste tristă în urmă cu câteva ore. Florin Alexandru, unul din cei mai apreciați și implicați tineri în viața comunității locale dar și pe rețelele de socializare, a încetat din viață.

Florin a dus cu el, ani de-a rândul, una din cele mai dure afecțiuni, ”Distrofia musculara Duchenne”. Este cea mai frecventa forma de distrofie musculara ce afecteaza 1 din 3.500 persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

A suportat cum numai el a știut această boală, iar părinții i-au fost alături și au făcut toate sacrificiile ca Florin să nu se simtă diferit.

Era deosebit de prezent în viața comunității locale atât pe rețelele de socializare cât și în zonele publice. Ne-am bucurat de prezența lui pe străzile orașului, la evenimente sportive, culturale, artistice, unde avea locul lui în inimile noastre.

CSM Ceahlăul Piatra-Neamț își aduce aminte despre el ca un adevărat fan al echipei:

”Florin Alexandru a fost unul dintre fanii adevărați ai CSM Ceahlăul. A fost un om care ne-a bucurat cu prezența sa la meciuri, care susținea echipa la orice partidă, care se bucura de un meci, de un „live-score”, de o transmisiune mai mult că oricare altul.

A scris atâtea cuvinte de bine la postările de pe această pagină și a dat replici atât de blânde și-n același timp tăioase, încât răspunsurile „urâte” nu i se mai întorceau.
A iubit Ceahlăul. A fost unul dintre galben-negri. A fost unul de-ai noștri!
Dumnezeu să-l ierte!” – a fost mesajul CSM Ceahlăul.

Spunem și noi, ”Dumnezeu să-l ierte!” și lăsăm mai jos câteva rânduri scrise de Florin pe blogul personal:

Cine aș fi într-o lume în care totul ar fi posibil

Mi-ar fi plăcut să pot schimba lumea sau să controlez ce este rău pentru a îl schimba în bine ori să am super puteri. Viața este grea, plină de obstacole, încercări și nu putem schimba lumea, dar măcar putem face bine. Iar cu ajutorul lui Dumnezeu orice este posibil.
Hai să intrăm într-o lume altfel!

Într-o lume în care totul ar fi posibil aș vrea să am super puteri, mi-aș dori să nu existe lume rea și fiecare om sa iubească și să își ajute aproapele. Să nu existe ură, invidie sau răutate. Să nu fim controlați și să trăim liberi, fără prejudecăți.

Eu mi-aș dori să salvez planeta, să ajut pe toată lumea, să vindec oamenii și să fac pace în lume. O lume în care se poate orice nu este departe de adevăr.

În concluzie într-o lume imaginară, dar realistă aș vrea să fiu un erou și mi-aș dori ca moartea sa nu vina cu suferință și sa nu plângem unii după ceilalți. Ci sa ne cerem iertare și sa trăim cu speranța că ne vom întâlni cu toții în paradisul care ne este promis de Dumnezeu, iar totul să fie bine. Așa mi-aș dori să fie în lume!

Ce am învățat în 23 de ani de existență!

Câteva lucruri pe care le-am învățat în 23 de ani de existență:
În 23 de ani de viață am experimentat destul de multe lucruri, am învățat din multe greșeli dar și din greutățile vieții iar cei de lângă mine mi-au fost tot timpul un exemplu, mai ales părinții mei.

În timp am aflat că totul este trecător, că viața este plină de  provocări și obstacole și că orice sfârșit va fi un nou început.

Viața este despre riscuri așa că să nu renunți niciodată să îți urmezi visurile! Să nu îți fie niciodată frică de greșeli și de respingeri, au și ele sensul lor, te vor învăța multe lucruri despre tine pe care nu le știai până atunci. Luptă!

Și poate că o să ai momente când o să fi pus la pământ, să nu îți fie frică. Bunul Dumnezeu o să fie mereu cu tine și îți va da puterea necesară să continui lupta.

Dacă Dumnezeu ne-a mai dat încă o zi de viață, înseamnă că încă nu a terminat misiunea cu noi pe acest pământ, avem o menire și trebuie să urmăm cursul vieții, să facem ce ne place și să evoluăm. Nu suntem născuți întâmplător.

Am învățat că indiferent de circumstanțe, trebuie sa rămân mereu pozitiv și să trăiesc din plin prezentul, nu mă gândesc la trecut, și nici la viitor, prezentul este tot ce contează. Timpul este foarte prețios așa că ai grijă cu cine îl împarți și ce faci cu el.

Acestea sunt unele dintre cele mai valoroase lecții învățate de mine până acum. Sper să îți fie și ție de folos iar dacă nu, măcar sper să te bucure lectura și să ai spor la citit.

Te invit să îți spui părerea și dacă vrei și partea a doua a cu alte lucruri învățate de mine.
Te salut, cu drag, Alex

PUBLICITATE