Polițiștii și jandarmii nemțeni, prezenți la festivitățile de deschidere a noului an școlar (FOTO)

În această dimineață, a sunat clopoțelul pentru elevii și preșcolarii din județul Neamț.

Polițiștii au fost prezenți la festivitățile de deschidere a noului an școlar, adresând copiilor, părinților și cadrelor didactice mesaje de încurajare și încredere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, polițiștii rutieri și de ordine publică au fost prezenți atât în apropierea unităților de învățământ, cât și pe traseele către școală, pentru a veghea la siguranța celor mici.

„Ne dorim ca și în acest an colaborarea școală – familie – poliție să fie una fructuoasă,  astfel încât eforturile noastre să le asigure copiilor un mediu educațional sigur.” – a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Polițiștii de prevenire și de siguranță școlară vor continua activitățile de informare și prevenire, astfel încât să fie aproape de elevi și cadre didactice.

Jandarmii nemțeni alături de elevi, din prima zi de școală!

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și cadrelor didactice pe tot parcursul anului şcolar, Jandarmeria Neamț va intensifica măsurile de ordine publică la nivelul județului, în zona adiacentă unităţilor de învățământ. Jandarmii vor acţiona independen, dar și în patrule mixte cu Poliţia, pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru a asigura o intervenţie promptă în situaţia în care vor fi solicitaţi. 

Și în anul şcolar 2022-2023, asigurarea și menținerea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor și personalului didactic este unul dintre obiectivele prioritare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, astfel că jandarmii nemțeni au fost alături de elevi, părinți și cadre didactice încă din prima zi de școală, atât la festivitățile de deschidere, dar și pe traseele de deplasare din imediata apropiere a 15 unități de învăţământ arondate, din județ.

Colaborarea dintre jandarmi și directorii unităților școlare aflate în responsabilitatea Jandarmeriei Neamț va rămâne la fel de strânsă ca până acum, pentru a parcurge un an școlar în siguranță, pe tot parcursul său, nu doar la debut, iar școala să fie un spațiu sigur, dedicat studiului și performanței.

La început de an școlar, Jandarmeria Neamț face următoarele recomandări utile pentru elevi:

Dacă asistați la un conflict violent, anunțați imediat profesorii, personalul de pază sau patrula de jandarmi aflată în apropiere sau apelați numărul unic de urgență 112;

Solicitați imediat ajutorul dacă voi sau colegii voștri vă aflați într-o situație periculoasă;

Nu interacționați cu persoane necunoscute;

Nu purtați la vedere obiecte de valoare pentru a nu deveni ținta persoanelor rău-intenționate;

Și nu uitați! Atât la școală, cât și pe stradă este important să aveți un comportament civilizat   

Debut de an școlar, luni, 5 septembrie 2022. Un nou început pentru elevi, părinți, cadre didactice și polițiștii locali.

Efectivele Birourilor Siguranță Rutieră și Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț – s-au asigurat că traficul în municipiul Piatra Neamț, la orele deschiderii oficiale a noul an școlar, este unul fluent, mai ales în proximitatea unităților de învățământ.

Echipajele Biroului Rutier s-au aflat în principalele intersecții din cartierul Dărmănești, acolo unde de obicei se crează blocaje din cauza afluxului mare de autovehicule, dar și în intersecțiile Paharnicului cu Piața 22 Decembrie și Petru Rareș cu Ștefan cel Mare. De asemenea, ordinea și siguranța elevilor ori prevenirea producerii de fapte antisociale au fost misiunile de bază ale patrulelor de ordine publică, prezente la cele 10 școli și licee repartizate Poliției Locale Piatra Neamț.

Pe tot parcursul anului școlar 2022 – 2023, polițiștii locali vor asigura măsuri de ordine publică și siguranță rutieră în imediata apropiere a unităților școlare arondate: Colegiul Național Petru Rareș, Colegiul Național de Informatică, Liceul Ghe. Cartianu, Liceul Ghe. Asachi,Liceul D. Leonida și Școala Gimnazială nr. 9, Școlile Gimnaziale nr. 5, 8, 11 și Liceul Sf. Împărați Constantin și Elena. 

În cazul producerii unor incidente neplăcute, atât cadrele didactice, personalul auxiliar, cât și elevii de la unitățile de învățământ sus amintite, pot apela la polițiștii locali prezenți zilnic în zona școlilor, atât la începerea orelor de curs cât și la sfârșitul acestora.

PUBLICITATE