Deputatul Remus Munteanu susține proiectul de lege pentru limitarea eutanasierii câinilor fără stăpân

Deputatul PSD Neamț Remus Munteanu susține un proiect de lege inițiat de parlamentarii unei alte formațiuni politice care prevede eliminarea posibilității eutanasierii câinilor care nu sunt adoptați la 14 zile după ce ajung în cadrul adăposturilor.

Potrivit parlamentarului, în prezent legislația prevede posibilitatea eutanasierii câinilor care nu sunt adoptați la 14 zile după ce ajung în cadrul adăposturilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin acest proiect se elimină obligația ca după 14 zile, câinii fără stăpân din cadrul serviciilor autorizate de protecție/adăpost, să fie eutanasiați. Vaccinarea, sterilizarea şi microciparea câinilor trebuie să fie făcute imediat ce aceştia ajung în centrele de adăpost.

Totodată, adăposturile vor avea obligaţia de a promova, în vederea adopţiei, câinii aflaţi în adăposturi, atât la sediu, cât şi pe paginile de internet, pe reţele de socializare sau în cadrul târgurilor şi al evenimentelor de profil.

„Dincolo de orice dispute politice și diferențe de viziune, proiectele bune merită să fie susținute de către toți parlamentarii!

Personal, voi susține proiectul de lege inițiat de USR, care aduce o mai mare responsabilizare și implicare a adăposturilor de câini în ceea ce privește asigurarea unei vieți decente câinilor fără stăpân.

În acest fel, vom exclude posibilitatea prin care câinii din adăposturi puteau fi eutanasiați după 14 zile de cazare în adăpost, dacă nu erau adoptați sau revendicați.” – a transmis parlamentarul nemțean

PUBLICITATE