Bigamismul, recunoscut de o instanță după un accident mortal în Neamț

Curtea de Apel Bacău a recunoscut bigamismul și a dat câștig de cauză pentru două femei căsătorite cu același bărbat. Procesul a început în urmă cu câțiva ani ca urmare a unui accident tragic ce a avut loc în județul Neamț. 

Evenimentul rutier s-a produs pe 23 aprilie 2016, când în jurul orei 12.20, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DJ 208G, în afara localităţii Tupilaţi a avut loc un accident, în urma căruia a rezultat decesul a două persoane și rănirea altor trei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că, în timp ce un tânăr de 21 ani, din Iași conducea un autoturism pe DJ 208G, având direcția de mers spre Tupilaţi, într-o curbă periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune cu un parapet metalic de pe partea dreaptă a drumului.

În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe cupolă, rezultând decesul a doi tineri, de 21 și 22 de ani, din Iași, pasageri in autoturism, precum și rănirea conducătorului auto și a unui alt tânăr de 25 de ani, din Iași.

În același timp, un alt autoturism care circula în spatele mașinii care s-a răsturnat, pentru a evita coliziunea cu aceasta, a virat brusc spre stânga, a derapat şi a intrat în coliziune cu un parapet metalic de pe partea stângă.

Autoturismul era condus de către un tânăr de 25 de ani, din Iași, iar în urma impactului a rezultat rănirea pasagerului din acest autoturism, un tânăr de 22 de ani, din Iași.” – au transmis, la acea dată, polițiștii nemțeni

Șoferul a fost condamnat recent la trei ani de închisoare cu suspendare.

Judecătorii români au decis și despăgubirea familiilor victimelor cu 650.000 de euro.

Unul dintre cei doi tineri morți provenea dintr-o familie cu origini musalmane.

Tatăl victimei are două neveste. Cele două femei s-au constituit parte civilă în procesul pe care l-au intentat vinovatului de producerea accidentului.

În primă instanță, Judecătoria Piatra Neamț a considerat că doar una este mama biologică a victimei, cealaltă dezvoltând doar relații de afecțiune față de această. În acest caz judecătorii, au respins cererea celei de-a doua soții de a primi despăgubiri civile.

Totuși, în final, Curtea de Apel din Bacău recunoaște bigamismul, adică faptul că bărbatul are două soții.

Recursul însă, a schimbat cu totul prima sentință subliniind că „instanța de fond a apreciat în mod greșit că nu este rudă cu victima accidentului rutier”.

În cultura arabă nu există nicio diferență între mamele unui copil, fie că este mama naturală sau mama adoptivă și în concret, cele două mame nu-și cresc și îngrijesc copii în mod separat și nu acordă atenție mai mare copiilor naturali față de ceilalți, ambele mame sunt înregistrate pe actele de stare civilă ale tatălui și ale copiilor”, au argumentat judecătorii, notează Libertatea.

Mai multe puteți citi AICI

PUBLICITATE