Un nemțean, pe lista celor mai căutați 62 de infractori de EUROPOL

Europol, agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii, a publicat vineri lista celor mai căutaţi 62 de infractori, sub titlul Ascunşi la vedere

Pe listă figurează 61 de bărbaţi şi o femeie, iar cei urmăriţi sunt suspecţi sau condamnaţi pentru fraude, trafic de droguri, jafuri şi omoruri. Printre aceştia se află şi un cetăţean român.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Profilele celor căutaţi infractori din UE sunt accesibile public pe o pagină de internet dedicată special, eumostwanted.eu.

Singurul cetăţean român de pe lista Europol este Miluţ-Liviu Ciucheş, în vârstă de 28 de ani, născut în localitatea Nisiporești, comuna Botești, județul Neamț.

El este căutat pentru infracţiuni, inclusiv violente în grup, care au fost comise în Irlanda.

În perioada martie – aprilie 2014, pe teritoriul Irlandei, persoana urmărită împreună cu alți 11 inculpați, au constituit un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiuni de omor, respectiv au urmărit și supravegheat persoane considerate a face parte din grupări infracționale rivale și au exercitat asupra acestora acte de violență de o intensitate deosebită, în urma cărora una din victime a decedat.

La 10.04.2014, persoana urmărită, cu ajutorul a 10 alți inculpați, a pătruns prin efracție în apartamentul persoanei vaătămate, a exercitat acte de violență repetate, de o intensitate deosebită, asupra victimei si i-a sustras mai multe bunuri de valoare. În urma leziunilor traumatice suferite, victima a decedat la 13.04.2014. Tot cu aceeași ocazie, cu ajutorul acelorași inculpati, persoana urmărită a exercitat acte de violență față de alte două victime care se aflau în apartament, folosind răngi, bâte și cuțite.” – notează EUROPOL

Potrivit Poliției Române, nemțeanul are un mandat de arestare preventiva 30 zile pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat, tentativă de omor calificat și tâlhărie calificată.

„În perioada aprilie 2014, în timp ce se afla pe teritoriul Irlandei, inculpatul împreună cu alți cetățeni români au constituit un grup de criminalitate organizată cu scopul obținerii de venituri financiare din fapte ilegale, fiind suspecți de comiterea de acte materiale ale infracțiunilor de șantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat și tâlhărie calificată.

Semnalmente: inaltime 1,75 m, greutate cca. 85 kg, corpolenta atletica, ochii caprui, fata rotunda, par saten, tip drept.” – transmite Poliția Română

PUBLICITATE