Singura femeie veteran de război din Piatra-Neamț a împlinit 100 de ani

Singura femeie veteran de război din Piatra-Neamț a împlinit 100 de ani. 

Maria Pantazi a fost asistentă medicală în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar astăzi este singura femeie veteran de război din Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu ocazia împlinirii a unui secol de viață, ea a fost vizitată de prefectul județului Neamț, George Lazăr, și doctorul Liviu Harbuz.

„Am fost impreuna cu domnul doctor Liviu Harbuz, la doamna Pantazi, o pietreancă care a adunat ieri 6 septembrie, un secol de istorie si de experienta de viata.
 
100 de ani de viață, 100 de ani în istoria României, 100 de ani de acțiuni transformate în amintiri de care fiecare român trebuie să fie mândru – povești de război, refugiu, comunism și actualitate.
 
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, alături de alți tineri curajoși, Maria Pantazi a fost asistentă medicală, rămasă azi singura femeie veteran de război din Piatra Neamț.
 
Femeie hotărâtă, formator de oameni, își ghidează și astăzi viața pe bun simț și respect, mereu cu gândul la viitor.
 
Respectă medicii, cu ajutorul cărora a ajuns la această vârstă, și pe Dumnezeu pentru că i-a permis acest lucru.
 
Un exemplu în campania de vaccinare, atunci când a solicitat printre primii nemțeni vaccinarea la domiciliu, arătând cât de mare este dorința ei de viață.
 
Îi dorim doamnei Pantazi multă sănătate și în anii ce urmează să fie la fel de plină de viață ca în această frumoasă zi de sărbătoare!” – a transmis prefectul George Lazăr

PUBLICITATE