Noile reguli pentru elevi și profesori în școli (VIDEO)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, au avut, astăzi, o conferință de presă în care au detaliat Ordinul de Ministru comun pentru deschiderea şi funcţionarea şcolilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Doresc să mulțumesc Ministerului Sănătății pentru colaborarea foarte bună, dar și INSP, CNCAV, CNSU. Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate școlile, creșele și grădinițele rămân deschise în format fizic. După atingerea ratei de 6 la mie, școlile trec în online, iar creșele și grădinițele rămân deschise. După depășirea ratei de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale. Ordinul este în forma finală, dar el va fi semnat după ce vom fi abilitați de CNSU. Sunt precizate toate situațiile în care apare un caz de infectare, ce se întâmplă. Credem că am acoperit toate situațiile posibile”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Măsurile de prevenție – distanțarea fizică, aerisirea cvasi-permanentă – se mențin. Se menține obligativitatea purtării măștii în interior. Recomandăm purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am precizat și niște condiții în care măștile textile pot fi purtate – să acopere gura și nasul. Continuăm să testăm în școli și ne pregătim să vaccinăm în școli. Pentru copiii din clasele a VII-a, a VIII-a și învățământul liceal, există două situații – copiii care au fost vaccinați pot continua să învețe față în față, dacă apare un caz. Ceilalți rămân în clase. Masca în aer liber, în curtea școlii, purtarea măștii nu este obligatorie, cu excepția acelor festivități de deschidere a școlii, când este aglomerație”, a precizat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

PUBLICITATE