A doua zi de POTOP în Neamț! Pagubele inundațiilor (1 iulie)

Intervenții la foc continuu pentru pompieri, în județul Neamț, în această dimineață.

A doua zi de pagube însemnate provocate de inundații în județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit informațiilor transmise de ISU Neamț până la această oră (8:00), trei drumuri din județ sunt blocate:

  • DJ 156 A, Girov – Roznov
  • DJ 155 F, Durău-Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut
  • DN 15, Poiana Teiului – Toplița

Începând cu ora 6:00, localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani,  Botești, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamț și Lunca sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.

Pompierii nemțeni au continuat misiunile de evacuare a apei din localitățile:

  • Dobreni,  Bodești (Oșlobeni),  Girov (Verșești,  Boțești, Girov, Căciulești),  Piatra Neamț (str 1 decembrie 1918, Zambilelor ), Gâdinți, Topoliceni, Izvoare (D-va Roșie)

Totodată, s-a intervenit pentru degajarea copacilor căzuți:

  • pe DJ 155 I, în comuna Păstrăveni
  • pe DN 15B, în comuna Timișești
  • peste firele ectrice, în comuna Săvinești

Vezi și NEAMȚ: Pagubele furtunii. Raportul autorităților (1 iulie)

ACTUALIZARE ora 8:25

Pod avariat în comuna Crăcăoani. Accesul către persoanele din localitate se poate face pe un alt pod care permite trecerea autoturismelor

ACTUALIZARE ora 8:35

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase Delgaz Grid ne-a informat că localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani,  Botești, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina, Cuejdiu, Agapia și Pângărați

ACTUALIZARE ora 9:50

Misiuni în desfășurare:

– evacuarea apei dintr-o hală de productie a unui operator economic sittuat pe strada  Aleea Plopilor din municipiul Roman ( intervine Detașamentul Roman)
– evacuarea apei dintr-un subsol al unei grădinițe din strada Eroilor, în municipiul Piatra Neamț (intervine Detașamentul Piatra Neamț)
-evacuarea apei din 2 beciuri din localitatea Valea Seacă,  comuna Bălțătesti (intervine Detașamentul Târgu Neamț)
-degajarea unui copac căzut peste o casă din comuna Ștefan cel Mare ( intervine Detașamentul Piatra Neamț)
-evacuarea apei dintr-o locuință și un beci din localitatea Târpești, comuna Petricani (intervine Detașamentul Târgu Neamț)
– în comuna Grințieș,  un  pod din tuburi PREMO peste râul Grințieșul Mare a fost distrus Grințieș. Aproximativ 100 de persoane sunt izolate (fără acces auto), accesul putându-se face doar pietonal.

ACTUALIZARE ora 13:00

Vezi articolul Calvarul continuă! Gospodării inundate, case în pericol de a fi luate de ape, arbori căzuți (FOTO)

ACTUALIZARE ora 15:15

La un iaz din localitatea Bălănești, comuna Bârgăuani, s-a rupt un dig. La fața locului se află  Subprefectul Judeţului, Inspectorul șef al ISU Neamț, pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț,  voluntari din cadrul SVSU Bârgăuani,  administratorul iazului și reprezentanți de la SGA.

ACTUALIZARE ora 16:50

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase Delgaz Grid ne-a informat că localitățile Gârcina, Cuejdiu și Agapia sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 1721 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației.

ACTUALIZARE ora 17:00

Vezi articolul Avertizare RO-ALERT într-o comună din Neamț după ce s-a rupt digul unui iaz

ACTUALIZARE ora 18:15

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase Delgaz Grid ne-a informat că localitatea Agapia este afectată din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 241 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației.

ACTUALIZARE ora 21:25

Misiune pentru evacuarea apei din două gospodării din localitatea Gherăești. Intervin pompieri din cadrul Detașamentului Roman și voluntari din cadrul SVSU Gherăești.

 

PUBLICITATE