Ministrul Educației anunță noi scenarii pentru revenirea la școală. Scenariul roșu a fost desființat prin comasare cu scenariul galben

Scenariile după care se va reveni la școală în data de 5 mai (respectiv 10 mai pentru clasele terminale) au fost modificate. Astfel, s-au luat în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. 

Practic, scenariile galben și rosu au fost comasate în „scenariul doi”, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la PROTV.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta a mai spus că după vacanța de Paște vor reveni toți elevii fizic la cursuri în toate cele 1.731 de localități care sunt în scenariul verde.

„În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii vor putea merge la ore cu prezență fizică.

Astăzi, la ora la care vorbim, sunt 1731 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie.

Deci toți elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal și copiii din grădiniță vor putea merge cu prezență fizică la școală în toate aceste 1731 de localități.

În scenariul doi sunt 1.450 de localități cu rata de infectare de peste 1 la mie. Sigur, nu luăm în discuție localitățile care sunt în carantină.

În acest scenariu doi vor putea merge la școală cu prezență fizică toți copiii din grădinițe, toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli cu și fără personalitate juridică, școli speciale.

Deci, practic, în scenariul doi, atunci când rata de infectare este mai mult de 1 la mie, nu vor putea merge cu prezență fizică la școală din păcate elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a a X-a și a XI-a.

În data de 5 mai se întorc, după scenariile deja anunțate 1 și 2, toți elevii cu excepția claselor terminale. Clasele terminale nu au avut structura anului școlar modificată și atunci se vor întoarce în data de 10 mai.

După data de 10 mai se vor întoarce în clase cu prezență fizică toți elevii din anii terminali, practic cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate într-un singur scenariu care e valabil peste rata de infectare 1 la mie”. – a spus ministrul Educației.

PUBLICITATE