NEAMȚ: Milionar în euro, judecat pentru că şi-a violat și lăsat însărcinată fiica de 13 ani

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, a fost trimis în judecată de către procurorii din Neamț, dosarul fiind înaintat către Judecătoria Roman, care va da o primă soluție întrucât inculpatul are domiciliul într-o comună din apropierea orașului menționat.

Cercetările în această speţă au început acum trei ani și a fost necesară o colaborare între poliţiştii din Neamţ şi carabinierii italieni, pentru a se stabili cine este făptaşul, proba de netăgăduit fiind un test genetic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre suspecți se numărau și fraţii vitregi ai fetei de 13 ani, un unchi şi alte câteva persoane, potrivit adevarul.ro.

Ancheta a fost îngreunată şi de faptul că minora, care provine dintr-o familie cu zece copii, unii fiind ai mamei dintr-o relaţie de concubinaj anterioară căsătoriei, a dat declaraţii contradictorii, susţinând că relaţii intime a avut cu fraţii vitregi mai mari şi cu alte persoane, iar la un moment dat l-a indicat pe un unchi, frate cu tatăl său, dar testele genetice au infirmat aceste susţineri.

Alt test de acest gen a confirmat că tatăl fetei era autorul, iar pe 22 iulie 2020, magistraţii de la Judecătoria Roman îl arestau pe Iulian Şerban, acuzaţia adusă fiind viol. Acesta tocmai se întorsese din Italia, unde stătuse fugar, pentru a participa, în localitatea natală, la pomenirea unei rude.

Iulian Şerban s-a căsătorit cu mama victimei în Italia, după ce trăiseră o perioadă în concubinaj, renunţând la numele lui de familie şi luându-l pe cel al femeii. Familia venea acasă periodic, aşa întâmplându-se în anul 2017, când s-au consumat şi violurile. Ancheta a început după ce mama a cerut ca fiica să fie supusă unei intervenţii de întrerupere a sarcinii.

Ancheta a vizat şi suspiciunea că cei doi, tatăl violator şi mama fetei violate, au devenit soţ şi soţie din „interes“, realizând că oficializarea relaţiei le aduce beneficii de natură materială, fiind vorba despre alocaţiile copiilor, mult mai mari în ţara unde se stabiliseră, decât în România.

Bărbatul acuzat de viol lucra în construcţii, în Italia. Victima, de mică, a crescut în străinătate, iar faptele s-au petrecut începând cu 2017. La un moment dat, copiii au venit cu tatăl acasă, mama, care are 42 de ani, rămânând în Italia, dar s-a întors şi ea după o perioadă“, a declarat Elena Cozma, asistent social la primăria unde locuia familia.

Citește continuarea AICI.

PUBLICITATE