Revoltă etnică într-o comună din Neamţ (FOTO)

Revoltă într-o comună din județul Neamț după ce un tânăr în vârstă de 16 ani a fost tâlhărit.

Infracțiunea a avut loc duminică, 20 septembrie, când patru tineri cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani, l-au acostat pe tânărul de 16 ani, în timp ce se afla în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Borca, și pe care l-au bătut. De asemenea, cei 4 i-ar fi sustras telefonul mobil care îi căzuse în timpul altercației.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma agresiunii, victima a ajuns desfigurată și cu grave leziuni craniene la un spital universitar din Iaşi.

Fapta i-a determinat pe localnici să reacționeze, aceștia organizând un protest intitulat „Şi eu pot fi Damian”, în solidaritate cu tânărul aflat acum în spital.

Protestul a avut loc joi, 24 septembrie, la ora 13.00. „În urma evenimentului neplăcut ce a avut loc în comuna Borca, am hotărât să organizăm un marş în semn de solidaritate faţă de Damian. Punctul de plecare e de la poarta liceului. Marşul este legal, fiind aprobat de primărie“, a scris, pe Facebook, unul dintre organizatorii protestului.

Manifestarea de la Borca s-a desfăşurat civilizat, nu au fost luări de poziţie care să frizeze bunul simţ şi nici îndemnuri rasiale. Iar pentru a preîntâmpina ceva neprevăzut, au fost prezente forţe de ordine, iar un elicopter a survolat zona.

Pe tema acestor probleme au fost luări de cuvânt şi la mitingul de protest şi solidaritate, muntenii opinând că numai luând toţi atitudine atunci când e cazul, minoritarii pot fi determinaţi să aibă altă atitudine.

Pe nimeni nu a mulţumit faptul că cei patru agresori, cu vârste între 17 şi 23 de ani, au fost arestaţi preventiv după comiterea agresiunii şi a jafului, menţionându-se că trebuie solidaritate, fără a îndemna însă la ură de rasă sau acţiuni care să contravină legii. – notează Adevarul.ro

Totodată, un grup de Facebook intitulat „Şi eu pot fi Damian” a adunat în câteva zile peste 1.700 de membri.

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Facebook