Astăzi se stabilesc noile măsuri în Neamț. Spitalul Județean a redevenit COVID

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a declarat în această dimineață, la emisiunea „Cafeaua de Dimineață” de la Mesagerul de Neamț. că în cursul zilei de astăzi se vor hotărî noile reguli la nivelul județului Neamț, reguli care vor fi stabilite în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul a declarat că are în vedere să propună obligativitatea purtării măștii în aer liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit acestuia, în piețe, în târguri, oboare și în zonele aglomerate, unde se aduna sute sau mii de persoane, există riscul transmiterii comunitare.

De altfel, acesta susține că în urma mai multor solicitări, este posibil să fie stabilite și măsuri care să preîntâmpine răspândirea noului coronavirus la ceea ce înseamnă slujbe sau ritualuri bisericești în aer liber.

George Lazăr a mai precizat că Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a redevenit, în totalitate, suport Covid.

Spitalul Județean de Urgență a redevenit prin ordin al DSP Neamț în totalitate suport Covid și nu mai tratează altă cazuistică.” – a declarat prefectul George Lazăr la emisiunea „Cafeaua de Dimineață” de la Mesagerul de Neamț.

Acesta a mai spus că la nivelul județului nu avem o extindere comunitară îngrijorătoare și că sunt câteva focare închise (vezi situația focarelor din Neamț AICI).

Totodată, la evoluția cazuisticii, la acest moment, nu vor fi măsuri de carantinare a unor zone din Neamț.

PUBLICITATE