Ziua în care decadența, incultura și analfabetismul devin repere morale în societate

O fotografie postată pe rețelele de socializare, în care un grup de copii se strâng în jurul lui ”Viorel” și al ”Vulpiței” (personaje transformate în vedete prin intermediul unei emisiuni  TV), arată cât de jos am ajuns în ceea ce privește reperele morale.

În urmă cu un an, undeva în Vaslui, în salul Blăgești, Viorel și Veronica Stegaru erau doi oameni normali, de condiție medie, fără prea multă școală și care, în urma unei mediatizări excesive, s-au transformat în adevărate personaje.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Iată că, în câteva luni, o țară întreagă a ajuns să vorbească despre Viorel și Vulpița, ba chiar unii să stea cu sufletul la gură, așteptând cu nerăbdare încă un episod din celebra telenovelă.

Desigur că fiecare este liber să urmărească ce dorește și să se informeze de unde dorește, dar ce vină au cei mici? Pentru că fotografia din articol despre asta vorbește. Despre faptul că incultura, analfabetismul și non-valorile devin repere morale inclusiv pentru cei mici.

Iar copiii care își fac selfie cu cele două personaje nu au nicio vină. Cu siguranță provin din familii în care emisiunea respectivă era urmărită zi de zi, dând viață unor astfel de ”modele” cu care să te fotografiezi pe stradă.

E foarte simplu și periculos în același timp să identifici mediocritatea ca fiind un exemplu de reușită în viață, iar cei mici sunt expuși, fără să aibă vreo vină la astfel de situații, prin intermediul unor emisiuni care vor numaidecât să facă audiență.

 

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Facebook