NEAMȚ: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 38 de ani, bănuit că ar fi încălcat ordinul de protecție emis de instanța de judecată.

La data de 21 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț, a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din cercetări a reieșit că bărbatul s-ar fi apropiat de locuința fostei sale soții, de 33 de ani, din Piatra Neamț, încălcând astfel ordinul de protecție emis de Judecătoria Piatra Neamț la data de 19 noiembrie 2019, prin intermediul căruia s-a dispus evacuarea celui în cauză din locuința comună, fiind obligat să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de aceasta și imobilul său.

În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Ieri, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege.”

PUBLICITATE