NEAMȚ: Ora Pământului la Piatra-Neamț (30 martie)

Municipiul Piatra-Neamț se alătură, și în acest an, unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protecţiei mediului.

Evenimentul este organizat de Asociația Sens Civic în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț şi reprezintă o mișcare globală de conștientizare asupra importanței conservării resurselor și a responsabilității față de mediul înconjurător și față de generațiile viitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunea constă în stingerea luminii și decuplarea echipamentelor electrice neindispensabile pentru o oră, în mod voluntar.

Mesajul este același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Iar vocea comună a milioane de oameni de pe tot globul ajunge chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților.

Piatra-Neamţ va marca cea de-a X-a sa participare la Ora Pământului prin întreruperea iluminatului pietonal şi arhitectural la Curtea Domnească – Turnul lui Ştefan, Muzeul de Artă, biserica Sf. Ioan pe 30 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Organizatorii solicită participanților renunțarea la utilizarea lampioanelor.

Dincolo de aspectul impresionant al „felinarelor zburătoare“, acestea pot provoca incendii devastatoare și chiar incidente aviatice. Pe lângă aceste riscuri există și certitudinea că toate aceste lampioane vor sfârși prin a deveni deșeuri.” a declarat Mircea ALBU, coordonator eveniment din partea Asociaţiei Sens Civic.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi va fi prezent la evenimetul „Earth Hour 2018 – Piatra Neamţ”.

Sub sloganul internațional “Dăruiește naturii din energia ta!”, “ne-am propus să unim prin muzică și respect față de mediul înconjurător cât mai mulți copii”.

PUBLICITATE