NEAMȚ: Pietoni neatenți, în stare gravă la spital

Doi pietoni care au traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost victimele a două accidente rutiere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primul accident a avut loc marți, în jurul orei 17:00, în orașul Bicaz.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamţ, Robert Costan, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 44 de ani, din Bicaz, a condus un autoturism pe strada Dimitrie Leonida din Bicaz, având direcția de deplasare str. Stejarilor către str. Aleea Teilor. Când a ajuns în dreptul unei unități de învățământ, din curtea acesteia ar fi ieșit un bărbat, de 34 de ani, care nu s-ar fi asigurat, moment în care a fost acroșat de autoturism.

În urma impactului, pietonul a căzut pe carosabil iar la fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportat la Spitalul Orășenesc Bicaz, cu diagnosticul policontuzionat, traumatism cranio-cerebral.
De la spitalul din Bicaz, victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț

Cel de-al doile accident a avut loc miercuri, în jurul orei 19:00, pe DJ 155 N, în comuna Țibucani.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 30 de ani, din Țibucani, a condus un autoturism pe DJ 155 N, din direcția Țibucani – Davideni, iar la un moment dat a surprins și accidentat un pieton (o femeie de 75 de ani, din Țibucani), care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără a se asigura.

În urma impactului, victima a suferit leziuni, fapt pentru care a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț cu diagnosticul policontuzionată, traumatism cranio-cerebral, pierderea cunoștinței.

În ambele situații, conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă. – ne-a declarat Robert Costan.

PUBLICITATE