Piatra-Neamț: În urma cu doi ani, Piatra-Neamț era în stradă…

În urma cu doi ani, Piatra-Neamț era în stradă. Pentru câteva seri la rând, străzile din municipiul nostru au fost pline de oameni care au protestat împotriva Ordonanței 13.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Credem că a fost cel mai mare protest la care populația orașului a participat. Oamenii se adunau seara în fața Teatrului Tineretului, după care plecau în marș pe străzile principale ale orașului, din zona centrală până în Precista și apoi până în cartierul Dărmănești.

Scandările erau împotriva PSD, împotriva Guvernului și a celor care, la acea vreme, masacrau legile justiției. Era pentru prima dată când întâlneam la un protest de așa anvergură oameni din toate clasele sociale, de la tineri până la bătrâni, de la oameni de afaceri până la simpli muncitori.

În acele zile, în urma protestelor masive din întreaga țară, Ordonanța 13 a fost retrasă. În schimb, în cei doi ani scurși de la protestele de stradă, legile justiției au continuat să fie masacrate, guvernul PSD a început să modifice puțin câte puțin prevederile Codului Penal, oamenii au început să nu mai iasă în stradă și asta a dat curaj guvernanților să facă pași importanți.

Astfel, s-a ajuns până la atacarea completelor de judecată, eliberarea deținuților din închisori (care au început să facă tot mai multe victime în rândul populației), totul, spun analiștii politici pentru a-l scăpa de condamnare pe Liviu Dragnea și alte personaje din jurul lui.

Revenind la orașul Piatra-Neamț, acum este un oraș liniștit, cu oameni calmi, care așteaptă, în tăcere, o altă Ordonanță pe justiție pregătită de actualul premier Viorica Vasilica Dăncilă și redactată de Tudorel Toader, ministrul justiției.

PUBLICITATE