9 septembrie: Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana. Tradiții şi obiceiuri

În ziua de 9 septembrie, la o zi după Nașterea Maicii Domnului, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Părinți ai Fecioarei Maria, Ioachim și Ana.

Biserica spune că Sfinții Ioachim și Ana n-au putut  aibă un copil cu nici un chip.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deși erau ocărâți, Ioachim și Ana nu s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu și nici nu au renunțat la viața lor virtuoasă.

S-au rugat în continuare cu lacrimi și au nădăjduit în bunătatea lui Dumnezeu. Și Dumnezeu le-a ascultat rugăciunea și le-a dăruit-o pe Fecioara Maria.

Sfinții și drepții părinți Ioachim și Ana sunt considerați ocrotitorii familiei și cei care-i ajută pe părinți să aibă copii sănătoși.

Potrivit trdițiilor și supersițiilor populare, cine trebăluiește în ziua sărbătoririi Sfintei Ana va fi pedepsit cu somnul lung al morții.

De aceea, pe 9 septembrie nu se fac treburi casnice ori ale câmpului, altminteri riscând să se pice într-un somn de zile în șir.

În această zi, nu ai voie să speli haine pentru că se consideră lipsă de respect față de mama Sfintei Fecioare Maria. Se spune că femeile care spală astăzi sărăcesc.

Este ziua în care e bine să cumperi un cadou, cât de mic posibil, unui copilaș din familie sau propriului copil, întru cinstirea Sfintei Ana.

Sfânta Ana este protectoarea celor mici și a femeilor insarcinate.

Nu trebuie să există supărări între părinți și copii astăzi, pentru că se spune că relația se va răci pentru tot restul vieții.

PUBLICITATE