9 medalii pentru sportivii CS Recorder Athletes din Piatra-Neamț la Campionatul Mondial de Karate IKU

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Medalii pentru sportivii CS Recorder Athletes din Piatra-Neamț la Campionatul Mondial de Karate IKU, desfasurat în Italia, la Caorle-Veneția, în perioada 27-30 Octombire 2022. Competiția a reunit aproximativ 1500 de sportivi din 46 de țări, Lotul Romaniei clasându-se pe locul 2 mondial.

Selecția la aceste campionate mondiale este una riguroasă. Doar primii sportivi clasați la campionatele naționale și europene sunt aleși pentru formarea lotului național al fiecărei țări pentru participarea la mondiale.

”Sunt mândru de evoluția fiecărui sportiv în parte. Rezultatele de la acest campionat mi-au dovedit încă o dată faptul că munca despusă de acești copii nu a fost în zadar, iar rezultatele de la acest campionat trebuie să-i motiveze și mai mult, pentru a se putea califica în viitor și alte competiții de acest nivel. Cu siguranță după această experiență, vom munci mai mult atât eu cât și sportivii mei pentru a ne autodepăși și a deveni cea mai bună versiune a noastră ”, a declarat Sensei Barcan Bogdan, antrenor la Asociația Club Sportiv Recorder Athletes

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului s-a clasat Rebeca Anisii, aceasta obținând medalia de aur la KUMITE, categoria 12-13 ani, -47 kg.

Rebeca este campioană națională la Kumite categoria ei de vârstă (12-13ani), titlu obținut anul acesta la Campionatul Național de la Alba Iulia, multiplă medaliată la diferite competiții și cupe naționale, fapt ce a propulsat-o în lotul național al României de karate IKU.

”Este prima mea competiție de o asemenea anvergură și sunt extrem de fericită că am putut aduce aurul pentru România. Am muncit mult, dar fiecare clipă petrecută în sală a meritat. Nu aș fi putut ajunge aici fără implicarea părinților,  fără îndrumarea lui Sensei Bogdan Barcan și fără susținerea colegilor. Tuturor, le multumesc”, a declarat Rebeca Anisii, campioană mondială la KUMITE.

Din Italia, cu medalii la Mondiale s-au întors și sportivii:  Gîdioi Diana- locul 2, Drăgoi Eduard- locul 2, Gheorghieș Antonio- locul 3, Mancaș Ilinca- locul 3, Ciornei Antonia- locul 3, Beca Raisa- locul 3, Maxim Ștefania- locul 3, Pavel Eric- locul 3

Următorii sportivi au ratat podiumul, dar au avut evoluții foarte bune, ținând cont de presiunea și greutatea competiției: Druga Rareș, Bârsan Alexandru, Milea Anastasia, Jipa Ioana, Trifan Dragoș și Mocanu Iustina.

Sportivii din cadrul clubului sportiv Recorder Athletes din Piatra- Neamț care au participat la această competiție demonstrează  mai mult decât muncă și pasiunea pentru acest sport. Urcarea lor pe podium la un astfel de campionat le confirmă atingerea celor mai înalte rezultate la nivel competițional. Presiunea și munca din spatele acestor sportivi este uriașă și însumează mii de ore de antrenamente pentru a atinge performanța.

PUBLICITATE