8 secrete pentru a avea o casă care miroase uimitor

Chiar dacă nimănui nu-i place să discute despre mirosurile casnice, este esențial să abordăm și aceste subiecte. Animalele, alimentele și mirosurile de mucegai s-ar putea să se așeze în camerele tale și să rămână acolo ca niște oaspeți nepoftiți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mulți oameni încearcă să  combată mirosurile jignitoare cu odorizante, care acoperă parfumurile mai degrabă decât le îndepărtează. Pentru a elimina definitiv mirosurile, utilizează câteva articole de uz casnic, cum ar fi bicarbonat de sodiu, oțet, cafea măcinată, extract de vanilie și lămâi, în loc să puni deodorante în prizele electrice sau să aprinzi o mulțime lumânări parfumate. Iată opt soluții naturale la cele mai mirositoare probleme ale casei tale.

  1. Fierbe lămâile folosite

Iată o alternativă sănătoasă, care are și un preț rezonabil. Pune o jumătate sau un sfert de lămâie într-o oală cu apă clocotită și lasă-l la fiert moderat pentru a consuma părțile rămase de lămâie dacă le-ai folosit în gătit. Mirosurile casei tale sunt eliminate, iar aerul este lăsat cu miros de lămâie și proaspăt! Adăugă o lingură de bicarbonat de sodiu în amestec pentru îndepărtarea suplimentară a mirosului.

2. Absoarbe mirosurile neplăcute cu bicarbonat de sodiu

Uneori, menținerea unui miros fantastic în locul tău împiedică mirosurile neplăcute să domine aerul. Parfumurile pot fi eliminate folosind doar bicarbonat de sodiu de pe aproape orice suprafață, inclusiv covoare și frigidere. Pune puțin pe o farfurie și lasă-l să stea, sau pur și simplu stropește-l peste zona problematică (covorul, pantofii tăi). Mirosul este pur și simplu aspirat de acolo.

3. Agățați ierburi uscate

Ambianța casei tale sau a oricărui alt spațiu interior poate fi schimbată semnificativ prin utilizarea plantelor parfumate. Mirosurile din plante te pot face instantaneu să te simți relaxat și în largul tău sau să aducă înapoi o amintire sau o experiență plăcută. Găsește un spațiu uscat și aerisit în casa ta. Apoi, câteva ierburi trebuie legate împreună cu o bucată de sfoară. Într-o pungă de hârtie, înfășoară ușor ierburile. Pe o coadă de mătură sau pe perete, atârnă ierburile cu susul în jos.

4. Creează un spray de cameră DIY

Poți cumpăra apă purificată sau distilată de la un magazin alimentar și o poți combina cu uleiurile esențiale pentru a crea un spray. Ai control complet asupra puterii amestecului. Joacă-te cu câte picături din fiecare ulei esențial și cu câtă apă adaugi, în funcție de dimensiunea sticlei.

5. Zaț de cafea

Mirosul de cafea este eliminat în mod natural. După gătit, pur și simplu folosește-le pentru a-ți curăța mâinile pentru a elimina mirosurile precum usturoiul și ceapa. Zațul de cafea poate fi folosit și pentru a absorbi mirosurile din frigider. Usucă niște zaț de cafea. Apoi, înlocuiește-l o dată la câteva săptămâni sau ori de câte ori detectezi mirosuri noi. Răsfoiește revista Kaufland, și descoperă cele mai avantajoase oferte la cafea ale săptămânii.

6. Purifică aerul cu cărbune activ

Am folosit de mult cărbune în filtrele noastre de apă pentru a purifica apa, iar acum apare în numeroase produse de înfrumusețare. În mod similar, cărbunele poate elimina toxinele din aer. Ia niște boluri și scrumiere. Aceste boluri și scrumiere ar trebui să fie ușor umezite înainte de a pune niște cărbune activ deasupra. Așază aceste boluri în spațiu și lasă-le acolo peste noapte. Vor fi niște purificatoare de aer minuscule când te trezești, gata să fie amplasate oriunde în casă.

7. Extract de vanilie de încălzit

Pune o ceașcă de cafea cu două capace de extract de vanilie și coace-o timp de o oră la 300 de grade. Fără utilizarea odorizantelor chimice dure, întreaga casă va mirosi în curând a beatitudine de vanilie. În plus, dacă cuptorul cu microunde încă emite un miros neatrăgător, încearcă să adaugi o cantitate mică de extract de vanilie într-un bol care poate fi încălzit în cuptorul cu microunde de 30 până la 60 de secunde. Aroma dulce a produselor de copt și a vaniliei ar trebui să-i ia locul.

8. Folosește o cană de oțet

Deoarece acidul acetic din oțet neutralizează mirosurile alcaline, poate ajuta la eliminarea rapidă și eficientă a mirosurilor de gătit. În covoare, perdele și canapele se ascund mirosuri jignitoare. Umple un vas cu puțin oțet alb pentru a combate aceste mirosuri de mucegai și lasă recipientul în cameră până când mirosul dispare.

Mirosurile neplăcute – mirosurile acre și înțepătoare – sunt adesea semne ale unei probleme de igienă mai semnificative în casă, cum ar fi umiditatea excesivă sau microbii. Aceste mirosuri neplăcute cresc adesea în timp, de exemplu, atunci când particulele de parfum din corpul nostru sau animalele de companie se dispersează în toată casa. Ai grijă de sănătatea ta și a membrilor familiei, căutând cât mai repede sursa mirosului, făcând curățenie și păstrând-o.

PUBLICITATE