8 aprilie: Ziua Internaţională a Romilor

În România, ziua de 8 aprilie a devenit „Sărbătoarea etniei romilor”, încă din anul 2006, în urma iniţiativei deputatului Nicolae Păun, reprezentant al acestei minorităţi.

Celebrată în întreaga lume, ca urmare a primului Congres Mondial de la Londra, din anul 1971, data de 8 aprilie reprezintă un prilej de sărbătoare pentru toţi cetăţenii români de etnie romă, cât şi pentru cei care le apreciază istoria, tradiţiile, meşteşugurile şi diversitatea culturală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În calitate de prefect al judeţului Neamţ, îi asigur pe toţi cetăţenii de etnie romă că voi continua parteneriatul cu membrii comunităţii în vederea îndeplinirii obiectivelor cuprinse în Programul Guvernului României şi a Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români de etnie romă.

Totodată voi sprijini proiectele dumneavoastră, care sper să aibă o contribuţie majoră în dezvoltarea comunităţi, în eliminarea marginalizării şi a tuturor formelor de discriminare. Vă urez multă sănătate, fericire, împliniri şi un călduros La mulţi ani!”, a declarat Daniela SOROCEANU, prefectul judeţului Neamţ.

PUBLICITATE