644.000 de lei proveniţi din fraude economico-financiare, recuperați de polițiștii nemțeni în acest an

În primul semestru al acestui an, în urma activităților desfăşurate de structurile de investigare a criminalității economice, au fost recuperaţi aproape 644.000 de lei proveniţi din fraude economico-financiare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii Serviciul de Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Neamț au soluționat 54 de dosare penale privind infracțiunea de evaziune fiscală, în primele șase luni ale acestui an fiind înregistrate 59 de infracțiuni de evaziune fiscală.

De asemenea, activităţile derulate de Serviciul de Investigarea Criminalității Economice împreună cu celelalte structuri din domeniul combaterii evaziunii fiscale, au avut drept scop asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri şi protecţia bugetului general consolidat.

În primul semestru al acestui an, polițiștii au desfășurat 37 de acțiuni și au efectuat 460 de controale pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicite. Au fost continuate activitățile specifice pentru combaterea ilegalităților comise cu ocazia producerii, prelucrării și comercializarea produselor agroalimentare, fiind constatate 25 de infracțiuni în acest domeniu, dintre care 16 de evaziune fiscală. Totodată au fost aplicate 513 sancțiuni contravenționale în valoare de 151500 lei și au fost indisponibilizate produse în valoare de circa 7000 de lei

În aceeași perioada de referință, polițiștii nemțeni au combătut infracționalitatea privind producerea, traficul și comercializarea produselor din tutun, a alcoolului/băuturilor alcoolice, prin faptul că au înregistrat 57 de dosare penale, constatând din oficiu 22 de infracțiuni economico-financiare și au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale. De asemenea au fost confiscate 164420 de țigarete și 341 de litri de alcool, în valoare de aproximativ 4000 de lei.

Poliţia Română, prin structurile de specialitate, continuă activităţile de prevenire a fraudelor fiscale care afectează bugetul general consolidat, pentru a menţine un climat de legalitate în sfera afacerilor, în vederea consolidării unui mediu comercial stabil şi predictibil, capabil să asigure buna funcţionare a economiei româneşti.

PUBLICITATE