600 de radare fixe vor fi montate pe drumurile din România

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că, în acest an, vor fi montate 600 de camere radar fixe pe cele mai aglomerate drumuri din ţară – DN7, DN1 şi Autostrada Soarelui, informează Digi24.

Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din demersul instituției pentru a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lucian Bode: “Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.

Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”.

Deocamdată, MAI şi CNAIR nu au anunţat un termen de finalizare până la care radarele fix vor deveni active.

Motivul pentru care autorităţile vor să folosească radarele fixe ale CNAIR îl reprezintă numărul mare de accidente mortale.

Un document al poliţiei rutiere arată că anual aproape 1000 de oameni mor pe şoselele din România.

PUBLICITATE