6 august 2020 – Piramida holografică pe Ceahlău (FOTO-VIDEO)

Cei care s-au încumetat și au urcat Ceahlăul au fost martorii formarii piramidei holografice care se proiectează la răsăritul soarelui.

Sute de oameni s-au aflat în această dimineață pe muntele Ceahlău, pentru a participa la hramul Schitului „Schimbarea la Față a Domnului” situat pe platoul din spatele cabanei Dochia, la peste 1.850 de metri altitudine dar și la apariția unui fenomen extrem de interesant.

În fiecare an, la începutul lunii august, vârfurile muntelui Ceahlău formează niște umbre, cu ajutorul norilor, care creează o hologramă tridimensională a unei piramide.

Explicațiile științifice care susțin formarea aceste holograme din compunerea a cel puțin patru umbre: Vârful Toaca, Stânca Piatra Ciobanului, Piatra Vâlcanului și Panaghia.

Fenomenul este asociat însă cu sărbătoarea „Schimbarea la Faţă”, când potrivit legendei inclusiv muntele „se schimbă la față”. Mai mult, există ipoteza că holograma demonstrează că muntele sacru al dacilor se afla în Ceahlău.

Fenomenul denumit Umbra Piramidei are loc începând cu data de 6 august. De asemenea, piramida holografică de pe Ceahlău se poate vedea în fiecare zi circa 10-15 minute în prima jumatate din a doua decadă a lunii august (20-25)

PUBLICITATE