58 de familii din Neamț, aflate în situații de urgență, sprijinite financiar de Guvern

58 de familii din județul Neamț vor primi sprijin financiar de la Guvern pentru a depăși situațiile dificile în care se află, a transmis prefectul județului, Adrian Niță

La nivel național, suma totală care se alocă în contul unor ajutoare de urgență este de 2.115.900 lei, bani care vor ajunge în contul a 504 familii și persoane singure, care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii, inundații sau accidente, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cazurile speciale identificate pentru acordarea acestei tranșe de ajutoare sunt în municipiile Piatra-Neamț și Roman, orașele Târgu-Neamț și Roznov și comunele Bodești, Păstrăveni, Dochia, Dobreni, Țibucani, Bârgăoani, Săvinești, Mărgineni, Gârcina, Răucești, Dumbrava Roșie, Ceahlău, Tarcău, Bahna, Negrești, Tămășeni, Horia și Ștefan cel Mare.

Valoarea ajutoarelor variază între 1.000 și 7.000 de lei, în funcție de gravitatea cazului. Distribuirea banilor se face prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială“, a declarat Adrian Niță.

Înmânarea banilor către beneficiari se va face joi, 09.03 si vineri, 10.03, la sediul AJPIS Piatra-Neamț.

extras_HG_162_2023_Monitorul Oficial Partea I nr. 176
PUBLICITATE