524 de noi cazuri și 2 decese în ultima săptămână în Neamț. Vezi raportul DSP (16 august)

Până astăzi, 16 august 2022, în județul Neamț au fost confirmate 46.605 de cazuri noi de infectare și 2.279 cazuri de reinfecții.  Au fost raportate, în total, de la începutul pandemiei, 1.634 de decese.

În ultimele 7 zile, 524 de persoane, din care 65 de copii, au fost confirmate cu Covid – 19, cu 246 mai puține decât în săptămâna anterioară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din cele 524 persoane infectate, 244 erau vaccinate împotriva covid-19.

În acest interval au fost raportate 2 decese – o femeie și un bărbat, cu vârstele de 80 și 89 de ani, cu multiple comorbidități metabolice și neurologice. O persoană din cele 2 decedate era vaccinată.

În prezent, 104 persoane infectate cu SARS Cov 2 sunt internate în spitalele din județ, din care 13 copii. 52% din pacientii internati au forme medii și severe de COVID-19. 15 persoane din cele internate sunt vaccinate.

În secția ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internate 2 persoane confirmate COVID-19. Nici unul dintre cei 2 pacienți internați în ATI nu este vaccinat împotriva COVID-19

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț are trend crescător și a ajuns, astăzi, la 2,62 cazuri la 1.000 de locuitori. 15 UAT-uri au peste 3 cazuri confirmate la 1.000 de locuitori.

30 de persoane au fost evaluate în Centrele de evaluare COVID-19 din județ în ultimele 7 zile. 25 de persoane au primit tratament ambulatoriu cu antivirale – Molnupiravir sau Favipiravir.

În ultima săptămână au fost testate 2.379 persoane, fiind procesate 2.691 de teste, din care 77% teste rapide antigenice. 503 teste rapide au fost efectuate de către medicii de familie, în 64 de cabinete de medicină de familie.

Procentul de pozitivare a testelor este de 27%. Au fost testate până în prezent 184.465 de persoane, fiind lucrate în total 457.294 de teste.

Direcția de Sănătate Publică Neamț efectuează anchete epidemiologice tuturor persoanelor confirmate COVID-19 pozitiv.

Pacienților li se recomandă izolarea la domiciliu şi monitorizarea prin medicul de familie pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate şi pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv 5 zile, pentru cele vaccinate. Au fost continuate anchetele epidemiologice ale focarelor în desfășurare.

REAMINTIM URMĂTOARELE MĂSURI DE PROTECȚIE ÎMPOTRIVA COVID-19:

1. Purtați masca de protecție în: spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități.
2. Evitați spațiile aglomerate, închise și deschise!
3. Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială!
4. Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie igienizate periodic în continuare!
5. Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați, mergeți la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată.
6. Urmați tratamentul recomandat de medicul de familie sau medicul curant! Nu vă autoadministrați medicamente!
7. Vaccinarea este cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2. Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită! De la 1 iulie, în România, vaccinarea anti-COVID se face doar în cabinetele medicilor de familie. Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet

PUBLICITATE