500 de olimpici la muzică vor cânta „Doamne ocroteşte-i pe români” pe platoul Curții Domnești

În perioada 2 – 4  aprilie 2018, la Piatra-Neamţ, se va desfăşura Olimpiada Naţională CoralăCompetiția este organizată de Ministerul Educației Naționale și de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vor fi oaspeţi peste 500 de elevi,  cadre didactice coordonatoare/însoţitoare ale celor 14 ansambluri corale calificate la etapa națională şi membri componenți ai Comisiei Centrale. Festivitatea de deschidere a competiţiei va avea loc în data de 2 aprilie 2018, la ora 17.00, pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț.

Să ne imaginăm…

cum ar arăta 500 de olimpici la muzică din toată ţara, îmbrăcaţi în tricouri roşii, galbene şi albastre, aşezaţi în faţa Turnului lui Ştefan cel Mare sub forma drapelului tricolor, cântând „Doamne ocroteşte-i pe români” şi alte melodii tradiţionale, acompaniaţi de taraful Liceului „Victor Brauner”, iar pe Teodora Sava în rol de prim-solist?

Cred că ar fi de vis!

Şi chiar e un vis, al meu, din toamna anului trecut, când am aflat că oraşul nostru va fi gazda Olimpiadei Naţionale a Corurilor şi mi-am zis…cum ar fi…?

Am găsit susţinere din partea Primăriei şi a Inspectoratului Şcolar pentru ca acest proiect să se transforme în realitate, iar lunea viitoare, pe 2 aprilie, de la ora 17.00, pe platoul Curţii Domneşti din Piatra-Neamţ, câteva sute de copii talentaţi din întreaga ţară vor omagia, prin cântec, Centenarul Marii Uniri.

Va fi festivitatea de deschidere a olimpiadei, care se desfăşoară între 2-4 aprilie, iar cu acest prilej municipiul Piatra-Neamţ va găzdui una din cele mai frumoase activităţi dedicate Centenarului, prin mobilizarea unui număr record de copii care să cânte pe Platoul Curţii Domneşti.

Bunul Dumnezeu să ne ajute cu o vreme frumoasă! De restul ne ocupăm noi… – este mesajul consilierului Romel Bîrjoveanu

Vor urma două zile de sărbătoare muzicală, în deplină armonie cu emoțiile participanților și cu înalta valoare a lucrărilor corale interpretate pe scena mereu tânără a Teatrului din Piatra Neamț, în intervalul orar 11.00-13.30. Festivitatea de premiere va fi organizată la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, în data de 4 aprilie 2018, la ora 15.00.   

PUBLICITATE