5 șoferi, prinși băuți sau fără permis la volan în Neamț. Printre ei un cetățean american

În numai două zile, polițiștii din Neamț au intervenit în mai multe cazuri de încălcări grave ale legislației rutiere, inclusiv conducerea fără permis și sub influența alcoolului. Printre șoferii care s-au ales cu dosar penal s-a numărat și un american prins fără permis.

Într-o serie de controale rutiere pe parcursul a două zile, polițiștii din Neamț au depistat mai mulți conducători auto încălcând grav legislația rutieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primul caz s-a produs pe 2 martie, când un cetățean american de 38 de ani a fost oprit pe DN15 B în Vânători Neamț, fără a deține permis de conducere internațional.

Mai târziu, în aceeași seară, pe DJ 156 A în afara localității Roznov, un tânăr de 25 de ani din Săvinești a fost surprins conducând fără permis și sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce a condus la întocmirea unui dosar penal pentru ambele infracțiuni.

La scurt timp după, în Traian, un bărbat de 40 de ani din Iași a fost depistat conducând cu o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în Borca, un alt conducător auto de 35 de ani a fost prins cu o alcoolemie de 0,64 mg/l, ambele cazuri rezultând în dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului.

În dimineața zilei de 3 martie, pe DN2-E85 în Horia, a fost oprit un bărbat de 52 de ani din Cotu Vameș, care conducea cu o alcoolemie de 0,68 mg/l, fiindu-i întocmit dosar penal pentru aceeași infracțiune.

Mai jos, comunicatul Poliției Neamț:

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic, pe DN15 B, în localitatea Vânători Neamț,  un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, cetățean american.

Cu ocazia verificării documentelor prezentate de conducătorul auto s-a stabilit că acesta nu deține un permis de conducere internațional.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au observat în trafic, pe sectorul de drum DJ 156 A, în afara localității Roznov,  un autoturism care a frânat brusc, conducătorul auto coborând din autoturism.

Polițiștii au procedat la legitimarea acestuia, stabilind că este vorba despre un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Săvinești, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orei 23:40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic, pe sectorul de drum DN2-E85, în localitatea Traian,  un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din județul Iași.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în trafic, pe DC 156, în localitatea Borca,  un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 13:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic, pe DN2-E85, în localitatea Horia,  un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Cotu Vameș.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

PUBLICITATE