5 semne că este timpul să-ți schimbi telefonul

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu toate că trăim în era tehnologiei și lucrurile evoluează într-un ritm alert, există multe persoane care nu sunt foarte pasionate de acest subiect. Așadar, dacă își achiziționează un telefon sau orice alt tip de gadget îl folosesc până în ziua în care nici măcar nu mai pornește. Având în vedere că există atât de multe beneficii care vin odată cu un telefon mai performant; rapiditate, calitate mai bună a pozelor, durată de viață prelungită a bateriei, ar fi păcat să folosești un telefon învechit. În rândurile următoare găsești câteva dintre semnele care ar putea să indice că trebuie să faci o îmbunătățire.

1. Ai ecranul spart 

Oricât de durabil ar părea ecranul telefonului tău, în anumite situații se sparge mai repede decât te-ai fi așteptat, în special dacă nu ai aplicat o husă de protecție. Procedura de schimbare a ecranului este adesea costisitoare, uneori poate costa mai mult decât telefonul, mai ales dacă ai un model mai vechi.

În timp ce o mică fisură pe marginea ecranului nu îți pune prea multe probleme sau poate că te-ai obișnuit deja și cu modelul de pânză de păianjen, nimic nu se compară cu un ecran curat al unui telefon nou.

De asemenea, dacă ecranul nu mai răspunde la comenzi, este momentul să urmărești ofertele de telefoane de pe piață.

2. Bateria nu mai ține 

Din moment ce telefonul pleacă cu tine peste tot, este de la sine înțeles că vei petrece destul de mult timp butonându-l. Fie că le trimiți mesaje prietenilor, citești ultimele știri, faci poze sau accesezi activități online care te țin antrenat așa cum este ruleta sau Sudoku sau încerci diferite aplicații, bateria joacă un rol important și te ajută să duci la bun sfârșit aceste acțiuni.

Așadar, în momentul în care observi că bateria începe să se descarce mai repede decât de obicei, ar fi o idee bună să analizezi care este cauza acestei probleme. Dacă ai un telefon mai vechi, poate ar fi bine chiar să-l înlocuiești.

3. Telefonul se închide din senin

Poate că ți s-a întâmplat cel puțin o dată ca telefonul să se închidă din senin. Pot exista câteva cauze care să provoace acest lucru. Unul dintre acestea este că a stat prea mult într-un mediu cu o temperatură ridicată și nu a mai putut face față solicitărilor tale. Un alt motiv ar fi faptul că ai prea multe aplicații și fișierele și telefonul are nevoie de o „pauză”.

Dacă ești ca majoritatea persoanelor și ai nevoie de telefon în mare parte din timp, acest lucru s-ar putea să nu fie prea plăcut. Mai mult, s-ar putea ca telefonul să nu mai pornească imediat. În această situație cel mai bine ar fi să-l schimbi cu un model mai actual, care nu va avea probleme de acest tip.

4. Sistemul de operare nu poate fi actualizat 

Dacă până acum am vorbit de „aspectul fizic” al telefonului tău, iată că a venit momentul să îți prezentăm și câteva elemente de software care dovedesc că e nevoie de o schimbare.

O mare parte dintre telefoanele de pe piață au o durată de viață de câțiva ani. Odată ce telefonul tău ajunge în acest punct, nu vei mai putea să îți actualizezi sistemul de operare. Ce înseamnă acest lucru pentru tine? În primul rând, nu vei putea să-l utilizezi la fel de bine și va fi expus riscurilor de securitate.

Un sfat ar fi ca atunci când îți îndrepți atenția către un telefon nou să te asiguri că acesta oferă posibilitatea de a instala cel mai nou sistem de operare.

5. Nu ai suficient spațiu de stocare 

Un alt indiciu care îți spune că telefonul tău urmează să fie înlocuit în curând este momentul în care observi că nu mai ai suficient spațiu de stocare. Poate fi vorba de multitudinea de poze pe care le-ai adunat de-a lungul anilor sau de fișierele pe care le ai stocate în telefon.

În plus, cu cât un telefon este mai vechi, cu atât există șanse mai mari ca spațiul de stocare să nu fie suficient pentru toate informațiile pe care ai de gând să le depozitezi pe el.

O soluție ar fi să încerci să introduci un card de memorie. Cu toate că aceasta este o soluție temporară foarte bună, trebuie să știi că telefonul nu se va mișca mai repede nici atunci.

În concluzie, acestea sunt câteva dintre motivele care ar putea să te ducă cu gândul la faptul că ai nevoie de un telefon nou. Cu unele dintre ele te-ai confruntat deja în timp ce altele poate sunt noutăți pentru tine.

PUBLICITATE