5 percheziții în Neamț, într-un dosar de braconaj

Ieri, 19 mai, polițiștii nemțeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în localitatea Ceahlău, la imobilele a trei persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 55 de ani, bănuite de săvârșirea de infracțiuni de braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor, au fost identificate mai multe tipuri de carne și blană de vânat, o armă cu aer coprimat supusă autorizării, deținută ilegal, două cartușe confecționate artizanal, muniție și diferite dispozitive pentru braconaj.

În continuare, polițiștii desfășoară activități procedurale, într-un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de practicarea vânătorii cu lațuri, ogari sau metiși de ogari, accesul în fondurile cinegetice sau practicarea vânătorii cu capcane neautorizate, păsări de pradă și arcuri și uzul de armă fără drept.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț, Serviciul Criminalistic Neamț, luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale Neamț și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

PUBLICITATE