5 beneficii INCREDIBILE ale energiei solare asupra sănătății

Adesea, trecerea catre alimentarea cu energie solara a locuintei este asociata cu grija fata de mediu si natura, dar si cu costurile reduse de intretinere, acordandu-se o importanta redusa avantajelor pe care le aduce sanatatatii oamenilor, deopotriva. Daca te-ai gandit sa iti instalezi propriul sistem de panouri solare, trebuie sa afli ca investesti intr-un mediu sanatos pentru tine si intreaga familie din multe puncte de vedere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu toate ca Romania nu este un model in ceea ce priveste producerea de energie regenerabila cu care sa fie alimentate locuintele, tot mai multe persoane aleg sa investeasca intr-un sistem de panouri solare, ce transforma energia gratuita de la soare, in electricitate, utilizata pentru intretinerea casei. Multi dintre acestia au declarat faptul ca, odata cu trecerea timpului, au adoptat si un stil de viata mai sanatos si sustenabil pentru intreaga familie. Panourile solare au fost doar inceputul,  romanii fiind acum convinsi sa conduca fie o masina hybrid ori un scuter electric  ce le permit sa se bucure tot mai mult de natura si avantajele acesteia. Nu este prea tarziu sa optezi, la randul tau, pentru acest nou mod de viata.

Afla din acest articol care sunt cele 5 beneficii aduse sanatatii de energia solara:

  1. Primul si cel mai invocat beneficiu pentru care multe gospodarii opteaza pentru energia solara este reducerea semnificativa a emisiilor de gaz. La nivel mondial, acestea sunt principala cauza a crearii efectului de sera, dar si a schimbarilor climatice, generand modificari ale stilului de viata al oamenilor si animalelor deopotriva. Din cauza emisiilor, calitatea vietii a scazut considerabil, iar incercarile disperate de a apela la solutii de urgenta sunt reale. Asadar, cat de mult valoreaza sanatatea ta si a celor dragi?  
  2. Pentru intretinerea unui sistem de panouri solare nu este nevoie de investitii majore. Acestea sunt sigure, rezistente la conditiile meteo extreme. Verifica personal preturile bateriilor cu gel sau ale tuburilor si panourilor, elemente componente esentiale, pentru a achizitiona cel mai bun echipament. Poti reduce riscul stresului si al anxietatii inlocuind usor si ieftin tipul alimentarii cu energie al casei tale, astfel incat sa nu iti mai faci griji pentru facturi si un mediu nesanatos in care traiesti alaturi de familie.
  3. Intrucat utilizarea energiei solare reduce riscul afectiunilor pulmonare sau ale cancerului, este de inteles de ce tot mai multi romani opteaza pentru variantele ecologice ca sa isi intretina casa. Utilizarea panourilor solare reduce emisiile de protoxid de azot, dioxid de sulf si alte substante care duc la declansarea bolilor grave.  Astfel, ai ocazia sa imbunatatesti calitatea mediului in care traiesti, facand o investitie minima, dar avantajoasa pe termen mediu si lung.
  4. Aerul nu este singurul mediu afectat de poluare. Apa, de asemenea, se afla sub incidenta factorilor daunatori pentru sanatate. Contribuind la reducerea productiei de electricitate in termocentrale, hidrocentrale ori cu atat mai ingrijorator, in atomocentrale, poti beneficia de apa mai curata. Industriile sunt interconectate, motiv pentru care producerea energiei electrice nu afecteaza doar aerul, ci si apa sau solurile. Instaleaza un sistem de panouri electrice si incurajeaza-ti si apropiatii sa ti se alature in crearea unui mediu sanatos pentru toti.
  5. Din cauza poluarii, pe timpul verii calitatea aerului din zonele industriale sau din vecinatatea centralelor electrice devine mai slaba. Acesti doi factori se influenteaza reciproc – cu cat este mai cald afara, cu atat creste si consumul de energie electrica pentru alimentarea aparatelor de aer conditionat, a congelatoarelor si a vitrinelor reci. Cu cat creste cererea de energie, cu atat stratul de ozon de subtiaza, producand efectul de sera, de care se fereste intreaga omenire. Contribuie si tu la imbunatatirea situatiei, instaland panouri solare eficiente.

Asadar, aducand o mica imbunatatire stilului tau de viata, ai sansa sa contribui la sustenabilitatea naturii si a sanatatii tale.

PUBLICITATE