4 zile de chin pentru un nemțean care a primit vaccinul din lotul AstraZeneca, interzis în Italia

Unul dintre nemțenii care au primit vaccinul din lotul AstraZeneca ABV 2856 (oprit de la utilizare în Italia) a povestit simptomele pe care le-a avut după ce s-a vaccinat.

Ionuț U. a fost imunizat pe 25 februarie și povestește cum la două ore după vaccinare au început să apară reacțiile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Indiferență și nepăsare din partea autorităților române care gestionează această campanie deosebit de agresivă,pentru a putea ieșit din țară și pentru am putea desfășura în liniște proiectele aflate în lucru am decis să mă vaccinez și să mă protejez de virusul Covid 19.

În urma știrii făcute astăzi la nivel național și internațional, anunțul care face referire la lotul periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, țin să vă anunț că m-am vaccinat și eu cu o doză din același lot și nu m-am simțit bine.

Aveți aici dovada !

-Eu m-am vaccinat în urmă cu două săptămâni pe 25:02:2021 la centru de vaccinare în cadrul liceului economic din Piatra Neamț.

– imediat la două ore după vaccinare a început să-mi crească temperatura până la 39 °,

– la cel puțin 10 ore de la vaccin am început să mă simt extrem de rău cu dureri puternice de cap ,frisoane și temperatură crescută în mod constant peste 39 chiar 40 °.

– A doua zi a urmat ca un coșmar nu am putut să mă mișc și să mă ridic din pat mi-a fost foarte rău și am avut temperatura 3, 4 zile la rând 39-40 ° ( menționez că am luat diferite medicamente recomandate de un medic specialist , pe care îl cunoșteam paracetamol, algocalmin dar și alte antitermice care să-mi scadă puțin temperatura și durerea de cap), după ce am luat aceste medicamente a început temperatura să-mi scadă pentru cel puțin o oră și puțin, după care a început să crească din nou .

– În a doua zi de la vaccinare vă spun sincer că m-am simțit mult mai rău am avut vărsături și nu am putut să consum nici un fel de aliment.

– aceste episoade au continuat timp de 3-4 zile.

M am vaccinat intr o zi de joi , la care am fost programați mai multe persoane dintre care voluntari și prietena mea . In tot acest timp , prietena mea s a răzgândit , spunându – le ca o sa revină și nu mai dorește sa facă vaccinul.

Următoarea zi, adică vineri cei de la Centrul de vaccinare au sunat o pe logodnica mea, spunându-i că dacă s a răzgândit poate sa meargă la vaccin , fapt pentru care ea le a povestit medicilor care au sunat o , ca nu este de acord sa l facă deoarece băiatul care a fost joi ( “adică logodnicul meu “) nu este intr o stare buna , și se simte foarte rău , și nu vrea sa mai facă vaccinul fapt pentru care i a închis telefonul in nas , fără a i da un sfat medical , sau o sugestie pentru un antitermic , pentru a i mai reduce din dureri “

Din păcate asta este sistemul medical , indiferenta și nepăsare !

ACTUALIZARE:

Reacții similare a avut un alt nemțean, vaccinat din același lot, care ne-a povestit că simptomele au fost draconice în primele 36 ore.

Stări febrile, frisoane, stări de vomă și chiar am facut atac de panică! Am trecut peste…iar la 3 sau 4 zile îmi apare o durere la piciorul drept spre talpă (cam 1 milion de ace ce te înțeapă deodată) asta dacă întind laba piciorului. Știti ce imi spune sotia atunci?…ai trombi! Nu am băgat de seamă până aseară la aflarea veștii de la tv. Îmi este și frică să mă duc să-mi fac analiza la sânge acum

Reamintim că românia a primit 81.600 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia și au fost folosite 77.049 de doze în mai multe județe printre care și Neamț.

Potrivit comunicatului transmis de COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19, în ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. ac.

Începând cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE