4 semne că imprimanta ta are o eroare

Imprimanta este unul dintre cele mai utilizate dispozitive de birou, este instrumentul de bază care ajuta la imprimarea materialelor în format fizic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Chiar dacă digitalizare a luat avânt în ultimul timp, documentele pe suport de hârtie continuă să aibă o pondere importantă, deci să te asiguri că imprimanta ta nu are erori şi funcționează perfect, nu este o sarcină ce trebuie neglijată.  În rândurile următoare ne-am propus să descoperim câteva semne care arată ca imprimanta are o problemă dar şi care pot fi măsurile rapide ce ajută la remedierea acestora.

Imprimanta nu printează

Dacă ai lansat comandaă şi nu de întâmplă nimic trebuie să verifici cu atenție mesajele apărute în dreapta monitorului. Cu siguranță acestea îţi vor desluși care este cauza problemei. Cele mai comune probleme sunt:

  • imprimanta nu este deschisă, deci aceasta trebuie aprinsă de la butonul de pornire
  • imprimanta nu este alimentată, trebuie verificat cablul de alimentare
  • imprimanta nu are cerneală, dacă vorbim de un model Pixma MP250, lucrurile sunt destul de simple, un cartuş imprimantă Canon MP250 este destul de ușor de achiziționat, modelul fiind unul dintre cele mai fiabile existente pe piaţă.

Imprimanta este blocată

Trebuie să verifici cu atenție şi să observi dacă este sau nu blocată vreo hârtie sau vreun rest de hârtie în interior. Uneori hârtia de imprimat este neconformă şi se poate rupe accidental blocând mecanismul de funcționare. Este important ca în astfel de situații să îndepărtezi toate resturile de hârtie şi să cureţi interiorul înainte de a pune aparatul în funcțiune.

Nu este conectată sau nu are WiFi-ul activat

O altă problemă frecventă este cauzată de cabluri. Uneori chiar şi cele mai atent realizate conexiuni cedează, deci trebuie restaurate. În astfel de condiții trebuie verificat cablul de conexiune dintre imprimanta şi calculator. Dacă imprimanta este prevăzută cu colectivitate WiFi trebuie să se analizeze statusul acesteia. În căzul in care sistemul WiFi este blocat, conexiunea nu se poate realiza până la repornirea acestuia.

Tonerul sau cartuşul s-a terminat

Fie că vorbim de Canon tonere, cartuşe Epson ori tonere Brother, toate se vor finaliza la un moment dat indiferent de modul în care sunt exploatate. Dacă ai un partener de încredere, înlocuirea acestuia este o sarcina simplă ce se realizeaza în doar câteva minute, prin plasarea online a comenzii. În cazul în care nu ai un colaborator stabil poți caută consumabile în magazinele online sau cele fizice din zonă.

PUBLICITATE
SURSĂimagine: Daniel Krason / Shutterstock.com