4 garsoniere afectate de un incendiu în Neamț. 27 de persoane evacuate din bloc

Patru garsoniere au fost afectate de incendiu a izbucnit joi, 19 octombrie, în jurul orei 18:20, într-un bloc de locuințe din comuna Săvinești.

„La ora 18:21, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o garsonieră situată la primul etaj într-un bloc de locuințe de pe strada Tineretului în comuna Săvinești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamt și SVSU Săvinești.” – au transmis reprezentanții ISU Neamț

Aproximativ 20 de persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție, iar alte 7 persoane, din care un minor, au fost evacuate de pompieri.

„Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și documente (din garsoniera în care s-a produs incendiul) și s-au deteriorat o ușă, conductele de apă și cablurile electrice din altă garsonieră învecinată.

Din cauza fumului și a temperaturii ridicate au mai fost afectate și alte trei garsoniere. Nu au fost victime.

Pompierii au acționat și pentru evacuarea fumului din imobil. – au mai precizat reprezentanții ISU Neamț

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

PUBLICITATE