29 de morți în accidente rutiere în acest an în Neamț

25/52 – Sunt două cifre ce par alese aleatoriu. Ar putea fi vorba despre ani de experiență, ani de relație sau clipe de neuitat petrecute alături de persoane dragi. Din păcate, pentru județul Neamț,  aceste cifre nu reprezintă momente de bucurie. Pe fundalul sonor al acestor cifre se află scârțâit de roți, zgomot puternic și…tristețe.

Ziua de 21 septembrie, are o semnificație aparte în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină ziua fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Dacă ieri vă provocam la un moment de reflecție, prin prezentarea campaniei Cum ar fi fost dacă…?astăzi vă prezentăm bilanțul momentelor tragice ale anului 2021, până la finalul lunii august.

25 reprezintă numărul evenimentelor rutiere mortale, din județul Neamț, evenimente care au adus vești tragice în multe familii. Părinți, frați, copii sau prieteni sunt acum evocați de cei dragi prin clipe de reculegere.

52 reprezintă numărul total al victimelor celor 25 de evenimente mortale. Dintre acestea 3 persoane au fost rănite grav, 20 persoane au fost rănite ușor și 29 de persoane au decedat.

Indiferent că vorbim despre abateri ale pietonilor, sau despre cele ale conducătorilor de autovehicule, efectele produse au fost foarte grave. Ne dorim să putem spune STOP! PÂNĂ AICI! și să nu mai creștem aceste cifre, dar avem nevoie de ajutorul tuturor participanților la trafic.

Luați-vă un moment de reculegere pentru cele 29 de persoane care au decedat până în prezent, în perioada ianuarie-august, în județul Neamț și apoi plecați la drum cu promisiunea că veți ține cont de aceste cifre în conduita din trafic.

VIAȚA ARE PRIORITATE! nu este doar un slogan, trebuie să fie o promisiune.

PUBLICITATE