27 de oameni în căutarea unui bărbat care anunțase la 112 că s-a rănit la picior


Miercuri, 16 martie, la ora 16:17, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost informat că un bărbat solicitase ajutor prin la „112”., fiind rănit la un picior, în pădure, pe teritoriul comunei Pipirig, între satele Pluton şi Boboieşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Apelul s-a întrerupt înainte ca dispecerii ISU să poată obţine detalii de la bărbatul în cauză. Pentru organizarea acţiunii, la Primăria comunei Pipirig s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD, trei poliţişti, cinci membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Pipirig şi doi angajaţi ai Ocolului Silvic. În acelaşi timp au început deplasarea către comuna Pipirig cinci jandarmi şi patru salvamontişti.

La câteva minute după ce pompierii, membrii SVSU şi angajaţii Ocolului Silvic au stabilit direcţiile de căutare şi au început efectiv operaţiunile (plecând din satul Pluton), pe baza datelor primite, bărbatul a revenit cu un apel la „112”. Din convorbirea dispecerului ISU cu tânărul de 29 de ani, a reieşit faptul că tânărul este rănit la glezna piciorului drept, el fiind pe islazul din apropierea satului Pluton. Informaţiile au fost transmise echipelor de intervenţie. Traseul pe care pompierii plecaseră deja, echipaţi cu o targă specială pentru astfel de misiuni, un rucsac de prim ajutor şi un echipament de monitorizare a pacientului, ducea către zona indicată de tânăr, prin pădure, pe un teren abrupt. După ce au parcurs o distanţă de peste doi km., pompierii militari au găsit bărbatul în Zona Urzicărie de pe islaz, conştient şi cu dureri la gleznă, i-au acordat primul ajutor calificat şi l-au transportat, pe acelaşi drum la Ambulanţa SMURD (unde au ajuns la ora 18:10) şi, apoi, la spital.

PUBLICITATE